Annette Meyer Balle kan 1. december fejre 40 års jubilæum ved Region Midtjylland. I dag er hun udviklings- og kvalitetskoordinator i Silkeborg.

Annette Meyer Balle begyndte i 1982 som nyuddannet radiograf ved Kommunehospitalet i Aarhus. I dag er hun udviklings- og kvalitetskoordinator ved Diagnostisk Center i Silkeborg og kan torsdag fejre 40 års jubilæum. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Studerende og udvikling af både fag og patientforløb har altid været omdrejningspunktet for radiograf Annette Meyer Balle, der i dag arbejder som udviklings- og kvalitetskoordinator i Diagnostisk Center. Men det er gode kolleger og samarbejdspartnere, der har fået hende til at gå glad på arbejde i alle 40 år.

Kombinationen af teknik og mennesker var afgørende, da Annette Meyer Balle tilbage i 1979 besluttede sig for at læse til radiograf.

- Jeg har altid været glad for matematik og fysik, men samtidig er jeg også et meget relationelt menneske, så jeg ville gerne arbejde med noget med mennesker. Og det kunne jeg se, at jeg kunne komme til som radiograf, fortæller Annette Meyer Balle.

1. december kan hun fejre 40 års jubilæum ved Region Midtjylland, hvor hun i dag er ansat som udviklings- og kvalitetskoordinator i Diagnostisk Center med tæt kontakt til særligt centrets Røntgen og Skanning.

Trygt læringsmiljø er afgørende

Da Annette Meyer Balle i 1982 var færdiguddannet som radiograf fik hun arbejde ved Århus Kommunehospital. Radiografuddannelsen var dengang fortsat forholdsvis ny, og Annette var blandt nogle af de første og meget efterspurgte årgange af radiografer på hospitalernes røntgen-afdelinger. Og på hospitalet i Århus fandt hun hurtigt en af de faglige interesser, som kom til at følge hende gennem det meste af arbejdslivet:

- Jeg har altid syntes, at det var utroligt vigtigt at sørge for et godt læringsmiljø til de studerende, så de kunne få en god uddannelse og lære i trygge rammer. Derfor engagerede jeg mig ret hurtigt i den opgave, husker Annette Meyer Balle.

Samme fokus tog hun med, da hun 13 år senere takkede ja til et job som radiograf ved hospitalet i Silkeborg, hvor hun blandt andet blev først praktikvejleder for radiografeleverne og siden klinisk vejleder og dernæst uddannelses- og udviklingsradiograf med ansvar for uddannelsen af radiografer og samarbejdet med skolen i Aalborg.

Kom til Silkeborg samtidig med CT-skanneren

Sideløbende har Annette Meyer Balle dog også gennem alle årene haft stort fokus på udvikling. Både inden for radiograffaget og i forhold til patienternes samlede forløb.

- Hvis jeg kigger på mit eget fag, så er der jo sket en enorm udvikling, siden jeg selv var elev. Dengang var CT-skanninger ikke en del af dagligdagen på røntgen-afdelingerne, og det var derfor helle ikke en del af min uddannelse – og ultralyd var noget, der foregik inde i et mørkt rum, som vi som elever ikke havde adgang til. Vores arbejdsfelt var primært røntgen, men til gengæld udførte vi jo en række andre komplekse og besværlige undersøgelser, som ikke længere er aktuelle, fortæller Annette Meyer Balle.

Som radiograf ved Kommunehospitalet blev hun dog hurtigt fortrolig med CT-skanneren, og dermed en attraktiv kandidat, da hospitalet i Silkeborg i 1995 manglede en ny radiograf, som kunne betjene hospitalets splinternye CT-skanner. Annette takkede ja til tilbuddet, og blev ansat som hospitalets blot femte radiograf. I dag har Regionshospitalet Silkeborg til sammenligning 40 uddannede radiografer ansat.

- CT-skanningerne betød en stor ændring af faget. Vi kom til at arbejde med teknikker, som vi ikke kendte i forvejen, og også karakteren af vores undersøgelser og patienter ændrede sig. Nu var der for eksempel langt hurtigere at undersøge traumepatienter, og den måde at arbejde på i højt tempo og med samarbejde på tværs passede mig faktisk ret godt, siger Annette Meyer Balle.

I 2007 sagde hun dog efter en del overvejelser farvel til det daglige kliniske arbejde og helligede sig i stedet jobbet som uddannelses- og udviklingsradiograf på fuld tid. Syv år senere måtte hjertebarnet uddannelse dog også vige, så hun i stedet kunne koncentrere sig om opgaverne inden for udvikling og kvalitet. På det tidspunkt var Røntgen og Skanning blevet en del af det store Diagnostisk Center, hvor netop udviklingen af nye patientforløb var i fokus.

- Det var enormt spændende at være med til at udvikle både centret og patientforløb, som gik på tværs. Det gav rigtig god værdi, og vi kunne alle se, hvordan vi for alvor kunne rykke, når vi arbejdede sammen på tværs. Pludselig var Røntgen og Skanning ikke længere blot en serviceafdeling for hospitalets afdelinger. Nu var vi blevet en medspiller og nogle af dem, der tog initiativ til udviklingen af nye og bedre patientforløb, mindes Annette Meyer Balle.

Gode kolleger har givet godt arbejdsliv

Selv om Annette Meyer Balle altså har brændt for både uddannelse og udvikling gennem alle årene, er hun ikke i tvivl om, at det i høj grad er de kollegiale relationer, der har været afgørende for hendes arbejdsglæde gennem årene.

- Det er vigtigt for mig med gode relationer. Det er det, der giver mig energi, og mit arbejdsliv har heldigvis formet mange gode venskaber, fortæller Annette Meyer Balle.

Af samme grund har de sværeste arbejdsdage derfor også været dem, hvor konflikter, stridigheder og dårlig stemning har været dominerende.

- Men jeg kan heldigvis sige, at der har været langt flest dage, hvor jeg er taget glad på arbejde og glad hjem igen. Og det gør jeg stadig, fastslår Annette Meyer Balle.

I dag er hendes titel udviklings- og kvalitetskoordinator i Diagnostisk Centers KIF-enhed (Kvalitet, Innovation og Forskning, og opgaverne handler blandt andet om kvalitets- og forbedringsarbejde, e-dok, dokumentation, UTH-håndtering, patientsikkerhed og udvikling af patientforløb. Men selv om en del af arbejdet dermed i dag foregår bag et skrivebord, sætter Annette stadig en ære i at tage turen til Røntgen og Skanning frem for at ringe eller skrive med sine samarbejdspartnere. For de gode relationer er stadig med til at skabe de bedste arbejdsdage.

Annette Meyer Balles 40 års jubilæum fejres med reception i Diagnostisk Center torsdag den 1. december.