Antallet af hjemmefødsler og fødsler på RH Viborgs Fødeafsnit steg en smule i 2021. Alt i alt kom 2241 nye viborgensere, silkeborgensere og skibonitter til verden med hjælp fra HE Midts jordemødre.

07-01-2022

28 tvillingefødsler, 371 fødsler med kejsersnit, 175 fødsler i vand og 69 hjemmefødsler. Det er nogle af de tal, der gemmer sig bag de mange knappenåle, som Fødeafsnittet i løbet af 2021 fik sat på den store fødselstavle på RH Viborg. Knappenålene markere hver enkelt fødsel, og i det forgangne år endte kollegerne på Fødeafsnittet med at sætte i alt 2241 knappenåle på tavlen. Det er en lille stigning i antallet af fødsler i forhold til året før.

På tavlen markerer de røde knappenåle pigefødslerne, mens alle drengebørn er markeret med en blå nål. Tvillingefødsler er vist med gule knappenåle og hjemmefødsler med grønne nåle, mens de hvide nåle repræsenterer englebørnene – de fødsler, som desværre ikke resulterede i et levedygtigt barn – og er kun sat, hvis forældrene har ønsket det.

Normalt er juli, august og september højsæson for fødsler på HE Midt, men i 2021 toppede travlheden i oktober, hvor i alt 210 børn kom til verden. Om der er sammenhæng mellem den udvikling og nedlukning og ekstra hjemmetid ni måneder tidligere, melder historien ikke noget om.

Ved nytår blev fødselstavlen ryddet for nåle for at gøre klar til næste årgang – og Fødeafsnittet håber på endnu et år med stigende aktivitet.

Fødselstavlen er i øvrigt endnu en gang blevet det helt store hit på RH Viborgs Facebook-side, hvor det strømmer ind med hilsner fra stolte forældre og tak til Fødeafsnittets medarbejdere.