Klavs-Würgler_DSC9097_1040px.jpg

Klavs Würgler Hansen tiltræder professoratet i endokrinologi på Aarhus Universitets Institut for Klinisk Medicin den 1. april 2022. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

24-03-2022

Diabetespatienter kan med ny teknologi overvåge egne glukoseværdier og dermed bedre regulere deres insulindosis. Klavs Würgler Hansen fra Regionshospitalet Silkeborg er ny professor på Aarhus Universitet og analyserer i sin forskning anvendelsen og effekten af ny diabetesteknologi.

At leve med insulin-behandlet diabetes kan være en krævende opgave, der blandt andet omfatter overvågning af glukoseniveau og justering af insulindosis i forhold til kost og motion.

Klavs Würgler Hansen forsker i, hvordan intelligente insulinpumper og smarte insulinpenne kan hjælpe diabetespatienter med glukosemåling uden, at dette kræver fingerprik.

Klavs Würgler Hansen analyserer, hvad det betyder for henholdsvis patienter og deres læger at indføre diabetesteknologi.

Den nyslåede professor, som også er tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus, ser det som en fordel, at de teknologiske hjælpemidler kan tilbydes alle patienter, uanset hvor i landet de bor.

Klavs Würgler Hansen forsker også i forhøjet blodtryk hos diabetespatienter og i sendiabetiske komplikationer.