Feststemningen var ikke til at tage fejl af, da RH Silkeborg onsdag fejrede kåringen som Danmarks Bedste Mindre Hospital. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Festlig stemning og masser af rosende ord til medarbejderne prægede arrangementet, da HE Midt onsdag fejrede kåringen af Regionshospitalet Silkeborg som Danmarks Bedste Mindre Hospital.

09-03-2022

- Det kan næsten ikke blive bedre!

Sådan konstaterede regionsrådsformand Anders Kühnau, da han onsdag holdt tale i forbindelse med fejringen af Regionshospitalet Silkeborgs kåring som Danmarks Bedste Mindre Hospital.

Her fremhævede regionsrådsformanden blandt andet, at Silkeborg med en samlet score på 95,6 er det hospital, som scorer allerhøjest i Dagens Medicins opgørelse på tværs af størrelse og kategorier – og han fremhævede samtidig, at de flotte resultater i høj grad skyldes medarbejdernes indsats.

- Giv jer selv en stor hånd, det fortjener I, opfordrede Anders Kühnau, inden klapsalver og begejstret hujen bredte sig i hospitalet forhal – godt ledet af det festlige hold bag RSI Revyen.

Samme melding kom fra hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen:

- Det er jer som medarbejdere, der har vundet den her pris. I har trods Covid og de seneste års blæst omkring hospitalet igen præsteret på et utroligt højt niveau, lød hans ros til medarbejderne blandt andet, inden han kunne overrække blomster og indrammede plakater til centerledelserne i Diagnostisk Center og Center for Planlagt Kirurgi.

Men sådan en pris betyder nok ikke noget for personalet og for patienterne og byen, indledte ledende overlæge i Center for Planlagt Kirurgi Peter Toft spøgende, da han overtog ordet.

- NOT! Den betyder rigtig meget for medarbejderne. Og jeg har aldrig tidligere arbejdet på et sygehus, der har fået sådan en opbakning fra byen. Og for patienterne gør det da selvfølgelig også en forskel. Det er jo, ligesom når vi går i supermarkedet og går efter de varer, der er blevet kåret som Bedst i Test – selvfølgelig vil man helst behandles på Danmarks Bedste Hospital, fastslog Peter Toft til stor jubel for de fremmødte medarbejdere.

Fejringen af Danmarks Bedste Mindre Hospital – og de i alt otte delpriser til hospitalerne i Silkeborg og Viborg – fortsætter i de kommende uger, når der bliver uddelt chokolade til alle hospitalsenhedens medarbejdere. Af leveringsmæssige årsager kan uddelingen desværre først ske i løbet af uge 11 og 12, hvor den vil blive fordelt til alle hospitalsenhedens afdelinger og centre.

I forbindelse med fejringen af Danmarks Bedste Mindre Hospital fik RH Silkeborg desuden besøg af Silkeborgs borgmester, Helle Gade. Med sig havde hun endnu mere hæder til hospitalet i form af kommunens Drewsen-pris.

Læs mere om overrækkelsen af Drewsen-prisen.

Havde du ikke selv mulighed for at være med til dagens fejring, så kig med i galleriet herunder, hvor du kan få en fornemmelse af stemningen.

Læs mere om Danmarks Bedste Mindre Hospital.