Med Drewsen-prisen fulgte ud over rosende ord og anerkendelse også en lille skulptur af Drewsen selv. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Silkeborg Kommune har tildelt Regionshospitalet Silkeborg den særlige Drewsen-pris for en lang årrække med ekstraordinær flot indsats og ditto resultater.

09-03-2022

Der skal meget til for at få Drewsen-prisen – men Regionshospitalet Silkeborg har, hvad der skal til!

Det konstaterede Silkeborgs borgmester Helle Gade, da hun onsdag formiddag tildelte hospitalet kommunens særpris, Drewsen-prisen, i forbindelse med fejringen af hospitalets kåring som Danmarks Bedste Mindre Hospital.

Drewsen-prisen er en pris, som borgmesteren i Silkeborg Kommune ved særlige lejligheder kan vælge at uddele til en borger, virksomhed, organisation, forening eller andre, som har gjort en helt ekstraordinær indsats til gavn for Silkeborg-området, eller som har medvirket til, at Silkeborg er blevet kendt udadtil.

Prisen er opkaldt efter Michael Drewsen, der ud over at være papirfabrikant og politiker også er kendt som Silkeborgs moderne grundlægger. Drewsen var ifølge Silkeborgs nuværende borgmester en stor, engageret og fremsynet personlighed og parat til at arbejde hårdt for at nå sine mål, og han gjorde en dyd ud af at forandre verden til det bedre.

- Indrømmet: Drewsen er svær at hamle op med. Men Regionshospitalet Silkeborgs medarbejdere og ledelse har de samme egenskaber. Så I får statuetten af ham for jeres fremsyn, engagement og høje faglighed, lyder det i borgmesterens begrundelse.

Regionshospitalet Silkeborg får blandt andet prisen, fordi hospitalet i år – for ottende gang på blot ni år – er blevet kåret som Danmarks Bedste Mindre Hospital.

- Silkeborg er stolte af Regionshospitalet Silkeborg. Det betyder meget for byen at have sit eget hospital. Et hospital, der befinder sig på øverste hylde. Også derfor er det helt på sin plads at give jer en Drewsen som tak for den store indsats for Silkeborgs indbyggere, konstaterer borgmester Helle Gade.