1. februar åbner Medicinsk Idrætsklinik. Klinikken kommer til at ligge sammen med den nuværende idrætsklinik på Regionshospitalet Silkeborg.

Medicinsk Idrætsklinik bliver en klinik, som tilbyder udredning på et specialiseret niveau for sygdomme i bevægeapparatet, der er relateret til idræt og motion. Klinikken tilbyder en diagnostisk afklaring på langvarige idrætsskader, som ofte skyldes over- eller fejlbelastning, som fx achillesseneproblemer, knæsmerter, hofte- og lyskesmerter, springerknæ og tennisalbuer.

Hidtil er målgruppen for den nye klinik blevet henvist til ortopædkirurgisk vurdering. Med oprettelsen af Medicinsk Idrætsklinik kan de praktiserende læger fremover sende en henvisning direkte til idrætsmedicinsk vurdering, hvis de ikke vurderer, at der er behov for et kirurgisk indgreb. Det giver et forbedret og mere tydeligt tilbud til de patienter, der ikke skal ses af en kirurg. Derudover vil klinikken også kunne håndtere andre idrætsmedicinske tilstande end bevægeapparatet.

Klinikkens patienter bliver primært børn, unge og voksne motionister fra hele regionen, men klinikken vil også komme til at behandle eliteidrætsfolk og professionelle idrætsudøvere.

Den nye klinik kommer organisatorisk til at høre under Klinik for Gigt og Bindevævssygdomme.