HUSK, hirseflager, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og det kogende vand kommes i en røreskål og røres sammen.
Lad blandingen stå i cirka 10 minutter.
Tilsæt olie, sukker, salt og kulør, mens maskinen kører.
Udrør gæren i A38 eller lunkent vand, og tilsæt det sammen med melet.
Rør dejen godt på maskine.
Hæld dejen i en 1,75 liters form, og rids eller prik. Dejen bages i ovn i 1-1,5 time ved 190-200 grader.
Bagefter pakker du brødet i et vådt klæde, indtil det er lunkent. Bunden kan nemt blive svampet, hvis du lader det være i klædet for længe, så hold øje med varmen.
Brødet er skærefast, så det nemt kan skæres i det antal skiver, du skal bruge.
Opbevar brødet i køleskab. Frys eventuelt halvdelen.
Kontakt
Hvis du har brug for at kontakte Børn og Unge Klinik, kan du ringe på tlf. 78 44 54 00 på hverdage fra kl. 8.00-13.00.
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.hemidt.dk/811210
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.