- Kog risene som løse ris.
- HUSK, hirseflager, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og det kogende vand kommes i en røreskål og røres sammen.
- Lad blandingen stå i cirka 10 minutter.
- Tilsæt olie, sukker, salt og kulør, mens maskinen kører.
- Udrør gæren i A38 eller lunkent vand, og tilsæt det sammen med melet.
- Rør dejen godt på maskine.
- Hæld dejen i en 1,75 liters form, og rids eller prik. Dejen bages i ovn i 1-1,5 time ved 190-200 grader.
Bagefter pakker du brødet i et vådt klæde, indtil det er lunkent. Bunden kan nemt blive svampet, hvis du lader det være i klædet for længe, så hold øje med varmen.
Brødet er skærefast, så det nemt kan skæres i det antal skiver, du skal bruge.
Opbevar brødet i køleskab. Frys eventuelt halvdelen.