150 g frø/kerner (gerne flere slags, fx hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner m.fl.)
200 g flager, fx glutenfri havregryn eller en blanding af hirseflager, boghvedeflager og glutenfri havregryn
450 g mel (gerne 2-3 slags, fx glutenfri havremel, fuldkornsrismel, majsmel, kikærtemel, boghvedemel eller jyttemel)
Cirka 200 g revet gulerod
Æg til pensling
Rør 1 liter vand med FiberHusk i en stor skål og lad det stå i 10 minutter.
Rør gær, salt og sukker i 250 ml lunt vand.
Kom derefter den lille portion vand samt de øvrige ingredienser i den store skål og rør grundigt.
Stil i køleskabet til næste dag.
Form bollerne forsigtigt med to skeer på en plade, pensl dem med æg og drys eventuelt med kerner.
Lad dem hæve ved stuetemperatur i 15-20 minutter.
Bag dem derefter i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter – eventuelt lige et par minutter ekstra ved 225 grader til sidst.
Kontakt
Hvis du har brug for at kontakte Børn og Unge Klinik, kan du ringe på tlf. 78 44 54 00 på hverdage fra kl. 8.00-13.00.
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.hemidt.dk/810855
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.