
Barnets/den unges team
Hvert barn/den unge er tilknyttet et team. Teamet består af en fysioterapeut, en ergoterapeut, en neuropædagog samt sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter.
Teamet har det overordnede ansvar og koordinerer patientforløbet. Det er ikke ensbetydende med, at det altid er et teammedlem, der er hos barnet/den unge.
Henvend jer til jeres barns/den unges team, hvis I har spørgsmål til jeres behandlingen. Det er også medlemmer fra teamet, der deltager i forældremøder, mens jeres barn/den unge er indlagt hos os.
Læger
Lægen har det overordnede behandlingsansvar og står for den medicinske behandling af patienterne på Hammel Neurocenter. Vi bruger de nyeste videnskabelige metoder.
Lægen orienterer jer løbende om barnets/den unges behandling.
Henvend jer til personalet på afsnittet, hvis I har behov for en ekstra samtale med en af lægerne.
Neuropsykologen
Vores neuropsykolog laver en neuropsykologisk undersøgelse og/eller neuropsykologisk vurdering af det hjerneskadede barn/den unge, og deltager i det tværfaglige samarbejde omkring barnets/den unges neurorehabilitering.
Neuropsykologen tilbyder jer en samtale for at give information om hjerneskadens betydning i forhold til de kognitive, sociale og emotionelle funktioner.
I bliver også tilbudt en samtale for jer som forældre og eventuelle søskende i forhold til at håndtere svære følelser og en ændret dagligdag.
Hvis I som forældre har behov for samtaler med en psykolog, kan I få en henvisning gennem jeres egen læge. Med henvisningen kan I få dækket nogle af de økonomiske omkostninger.
Socialrådgiver
Afsnittets socialrådgiver har til opgave at rådgive og vejlede forældre om støttemuligheder samt at fremsende relevante ansøgninger til bopælskommunen i samarbejde med forældrene.
Som hovedregel er der behov for ansøgning om tabt arbejdsfortjeneste til en eller i særlige tilfælde begge forældre, så I har mulighed for at være til stede under barnets/den unges indlæggelse.
Herudover er der behov for ansøgning om refundering af merudgifter i forbindelse med barnets/den unges ophold hos Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Merudgifter kan for eksempel være transportudgifter, udgifter til overnatning eller merudgifter til kost under opholdet.
Socialrådgiveren kan kontaktes gennem personalet på afsnittet.
Logopæd/talepædagog
Efter en erhvervet hjerneskade, kan der være tale- eller sprogforstyrrelser. Her bliver talepædagogens vurdering og indsats vigtig. Forstyrrelserne kan være komplekse, og kan være af både kommunikativ, sproglig, stemme- og/eller talemæssig karaktér.
Talepædagogen undersøger forstyrrelserne og vurderer, om der er behov for træning. Jeres barn/den unge kan få tilbudt træning efter vurdering af behov og kræfter, og/eller få tilbudt afprøvning af alternative hjælpemidler efter behov og kompetence.
Den talepædagogiske indsats indrettes efter barnets/den unges vågenhed og øvrige kognitive færdigheder og udfordringer.
Træningen med talepædagogen kan variere over indlæggelsesforløbet og kan være direkte med barnet/den unge eller indirekte gennem barnets/den unges team.
Neurorehabilitering af kommunikation, sprog og tale er vigtig, da det er fundamentalt for os alle at kunne interagere med omverden.
Målet med den talepædagogiske træning er at øge kvaliteten i kommunikationen.
Der gøres meget ud af samarbejdet med teamet og pårørende for at skabe og stimulere det sproglige og kommunikative miljø omkring barnet/den unge mest muligt. Talepædagogen kan efter behov deltage i udarbejdelse af den neuropædagogiske strategi.
Pårørende tilbydes samtaler med talepædagogen og kan deltage i træningen med barnet/den unge.
Diætist
Vi samarbejder ofte med vores diætist, som vejleder om og udarbejder en kost-/sondeplan til det enkelte barn/den unge. Den rette ernæring er vigtig for, at hjernen og kroppen kan komme sig.
Hvis I har spørgsmål om jeres barns/den unges kost eller sondemad, så kontakt personalet. Ved yderligere behov kan personalet rette henvendelse til diætisten.
Frivillige
Vi har flere frivillige tilknyttet afsnittet. De frivillige er med til at gøre en positiv forskel i hverdagen for patienter og pårørende.
Se på opslagstavlen, hvornår de frivillige kommer på afsnittet.