Sengeafsnit 10 modtager primært patienter, hvor følgerne til den erhvervede hjerneskade er præget af motoriske, sansemæssige og kognitive vanskeligheder.
Gå direkte til:
Sengeafsnit 10
Dit forløb hos os
Du får tilknyttet et tværfaglige team, som består af sygeplejersker, ergoterapeuter, læge, social og sundhedsassistenter samt fysioterapeuter. Herudover kan der tilknyttes talepædagog, socialrådgiver, diætist og neuropsykolog alt efter, hvad du har behov for.
Regionshospitalet Hammel Neurocenter er uddannelsesinstitution for ovenstående faggrupper, så teamet har også tilknyttet elever og studerende.
Afsnittet modtager primært patienter, hvor følgerne til den erhvervede hjerneskade er præget af motoriske, sansemæssige, sproglige og kognitive vanskeligheder.
Nogle patienter har også nedsat evne til at spise og drikke.
Indlæggelsestiden er individuel og strækker sig fra 2 dage til flere uger.
For de fleste patienters vedkommende er indlæggelsen et skridt på vejen i et længere rehabiliteringsforløb, som ofte fortsætter i kommunen eller i et regionalt tilbud efter udskrivelsen.
Pårørende er en vigtig ressource i neurorehabiliteringen og inddrages i det omfang, de ønsker og har mulighed for at deltage.
Der er samtalegrupper for de pårørende og arrangementer eftermiddag og aften for patienter og pårørende. Opslag findes i afsnittet og på vores hjemmeside.
Planen for din rehabilitering udarbejdes i samarbejde med dig og dine pårørende, og justeres løbende under indlæggelsesforløbet.
Selve rehabiliteringen foregår i alle dagligdagens aktiviteter, som vælges ud fra patientens aktuelle ressourcer, behov og motivation.
Eksempler kan være:
Bad
Tandbørstning
Spisning
Madlavning
Forflytninger
Kondition
Færden udendørs
Patienten kan have sproglige vanskeligheder i form af afasi. Afasi kan forekomme i forskellige grader og former, og forstyrre evnen til at udtrykke sig sprogligt, forstå tiltale eller at læse og skrive.
Kommunikationen kan også være forstyrret af talemotoriske vanskeligheder i form dysartri. Ved dysartri er selve sproget intakt, men udtalen er påvirket i varierende grad.
Ved tilfælde med afasi tilknyttes logopæd som en del af træningen.
Som udgangspunkt er besøg bedst placeret i eftermiddags- og eventuelt aftentimerne eller i weekender.
Vi opfordrer til, at besøgene koordineres, så der tages hensyn til hvil, døgnrytme og rehabilitering i øvrigt.
Vi tilstræber, at der så vidt muligt er ro i sengeafsnittene i tidsrummet fra kl. 12.30-14.00, hvor patienterne hviler.
De fysiske rammer
Alle stuer er enestuer, og de fleste har tv.
Der er hyggekroge og dagligstuer i alle afsnit med mulighed for socialt samvær på de indlagte patienters præmisser.
Når du skal hjem
Op til din udskrivelse er vi i tæt dialog og har et nært samarbejde med næste rehabiliteringssted. Vi er optagede af at danne bro i overgangen fra rehabilitering på hospitalet til den fortsatte rehabilitering i eget hjem/egen kommune/døgnrehabilitering eller andet hospital.
Undersøgelsen handler om din og dine pårørendes tilfredshed med din genoptræning/rehabilitering. Du deltager ved at besvare et spørgeskema på en computer eller iPad i dit afsnit.
Svarene bliver brugt til at gøre tilbuddet hos Regionshospitalet Hammel Neurocenter endnu bedre.
Du kan ikke genkendes som enkeltperson i resultaterne, da dine svar er anonyme.
Mere information
Du kan få overblik over alle de patientvejledninger, der er tilknyttet dit afsnit ved at gå ind på www.rhn.hemidt.dk og derefter vælge det afsnit, du er indlagt på.
Brug browseren til at få oversat en side til næsten ethvert sprog.
Du og dine pårørende er altid velkomne til at kontakte personalet. Det optimale er at tale med kontaktpersonen eller det tværfaglige team, du har fået tildelt.
Telefon til Sengeafsnit 10 78 41 93 61
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.hemidt.dk/1017606
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.