Sengeafsnit 3 har speciale i udredning og behandling af de kognitive vanskeligheder efter en erhvervet hjerneskade.
Gå direkte til:
Sengeafsnit 3
Dit forløb hos os
Du får tilknyttet et tværfagligt team, som består af sygeplejerske, ergoterapeut, fysioterapeut, social og sundhedsassistent samt læge. Herudover kan der efter behov tilknyttes talepædagog, socialrådgiver, diætist og neuropsykolog.
Et af teammedlemmerne er din kontaktperson.
Dit team er i løbende dialog med dig og dine pårørende om de vanskeligheder, som du udredes og behandles for under indlæggelsen.
Indlæggelsestiden er individuel og strækker sig fra 2 til flere uger.
For de fleste patienters vedkommende er indlæggelsen et skridt på vejen i et længere rehabiliteringsforløb, som ofte fortsætter i andet regionalt eller kommunalt tilbud efter udskrivelsen.
Dine pårørende inviteres til at støtte op om rehabiliteringen i det omfang, de ønsker det og har mulighed for det.
Vi har erfaring med, at dine pårørende kan være en meget stor ressource for dig i rehabiliteringen under indlæggelsen samt i det videre forløb.
Ved indlæggelsen afholder vi en samtale med dig og/eller pårørende.
Herefter afholder vi løbende møder med dig og/eller dine pårørende, hvor målene for rehabiliteringen drøftes.
Er der behov for yderligere kontakt, aftaler du/I det med teamet.
Træning indgår som en integreret del af rehabiliteringen. Den foregår i stort set alle dagligdagens aktiviteter:
At gribe om en tandbørste.
At hjælpe til med at vende sig i sengen.
At flytte sig fra seng til stol.
At spise.
At deltage i fysisk træning.
At være sammen med de øvrige patienter i dagligstuen.
Det er alt sammen eksempler på dagligdags træning.
For en del patienter er fokus at sikre en normal rytme i døgnet, hvor søvn, ernæring og toiletbesøg er vigtige faktorer for rehabiliteringen. Søvn og hvile er meget vigtig for dig og prioriteres derfor højt i dagligdagen.
Der er ikke bestemte besøgstider, men af hensyn til dig og dine medpatienter er det vigtigt, at dine pårørende aftaler med personalet, hvornår besøg kan foregå.
Du eller dine pårørende kan aftale med dit team, hvor mange, hvor længe og hvor ofte, det er hensigtsmæssigt, at du har besøg. Teamet kan også hjælpe med at tilrettelægge besøgene i forhold til ønsker om en tur udendørs, aktiviteter for børn eller andet.
De fysiske rammer
Sengeafsnit 3 har speciale i udredning og behandling af de kognitive vanskeligheder efter en erhvervet hjerneskade. Kognitive ændringer er eksempelvis vanskeligheder med hukommelse, planlægning eller evne til at opfatte og forstå.
Herudover genoptræner vi motoriske og sproglige funktioner. Specialet omfatter også de forvirringstilstande, der kan være en følge af skaden.
Alle patientstuer på Sengeafsnit 3 er enestuer.
Der er en dagligstue i afsnittet, som kan benyttes af dig og dine pårørende til hyggestunder. Her er blandt andet mulighed for at spille spil og drikke kaffe. Derudover er der for eksempel airhockey, bordfodbold og lignende, som kan bruges efter aftale med personalet.
Dørene på sengeafsnittene har dørkoder. Det sikrer, at patienter, der ikke kan tage vare på sig selv, ikke forlader afsnittene uden personale.
På Sengeafsnit 3 har vi 10 - 12 sengepladser til voksne med erhvervet hjerneskade, som har brug for et højt specialiseret rehabiliteringstilbud.
Når du skal hjem
I udskrivelsesfasen er vi i tæt dialog og har et nært samarbejde med kommuner og regioner for at skabe den bedst mulige overgang til din videre rehabilitering.
Undersøgelsen handler om din og dine pårørendes tilfredshed med din genoptræning/rehabilitering. Du deltager ved at besvare et spørgeskema på en computer eller iPad i dit afsnit.
Svarene bliver brugt til at gøre tilbuddet hos Regionshospitalet Hammel Neurocenter endnu bedre.
Du kan ikke genkendes som enkeltperson i resultaterne, da dine svar er anonyme.
Mere information
Du kan få overblik over alle de patientvejledninger, der er tilknyttet dit afsnit ved at gå ind på www.rhn.hemidt.dk og derefter vælge det afsnit, du er indlagt på.
Brug browseren til at få oversat en side til næsten ethvert sprog.
Der er indgang til sengeafsnittet fra Voldbyvej 15A, Indgang A, Plan 0.
Du og dine pårørende er altid velkomne til at kontakte personalet. Det er bedst at tale med din kontaktperson eller det tværfaglige team, du har fået tildelt.
Tlf. 78 41 99 07
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.hemidt.dk/1017216
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.