Du skal have fjernet en kræftknude i brystvævet med samtidig plastikkirurgisk tilførsel af væv. Efter fjernelse af en knude i brystet opstår der et naturligt tomrum. I nogle tilfælde vurderes det at være nødvendigt at tilføre væv udenfor brystet. Dette for at forsøge at genskabe et mere harmonisk bryst end det ellers ville være tilfælde. Denne type operation foregår som et samarbejde mellem brystkirurgen, der har ansvaret for din kræftoperation og en plastikkirurg.

I denne vejledning får du en generel beskrivelse af hele forløbet, herunder hvordan du skal forberede dig inden operationen, hvad selve operationen indebærer og hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem. 

Forløbet kan variere, og du bliver informeret om, hvad der gælder for dig.


Forbered dig til operationen


På operationsdagen


Om operationen

Du bliver vejledt af en fysioterapeut i daglig brug af armen efter operationen.


Risici og bivirkninger


Når du kommer hjem


Videre forløb


Mere information


Genoptræning


Kontakt

Kontakt til Brystklinikken og Mavekirurgisk Afsnit

Kontakt sygeplejerskerne i Brystklinikken, hvis der opstår komplikationer efter operationen. Du træffer os på tlf. 78 44 25 30 mellem kl. 8.00-10.00 og kl. 13.00-14.30.

Ved behov for booking af tid i Brystklinikken, kontakt sekretær på tlf. 78 44 63 44 på hverdage fra kl. 8.00-13.00.

Du skal kontakte Mavekirurgisk Afsnit på tlf. 78 44 63 90, hvis dit problem opstår uden for Brystklinikkens åbningstid. Afsnittet har døgnåbent hele året rundt.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.