Canthacur er en tynd klar væske, der kan bruges til behandling af vorter hos patienter, der er i immundæmpende behandling.
Canthacur virker ved, at huden udvikler en blære-reaktion, som gør at vortevævet afstødes. Det kan være smertefuldt.
Om behandlingen
Behandlingen foregår i Klinik for Hudsygdomme og udføres af en sygeplejerske.
Sygeplejersken lægger et tyndt lag Canthacur direkte på vorten med en vatpind. Herefter skal Canthacur tørre, inden området lukkes inde med Duodermplaster.
Behandlingen skal gentages hver 3-4 uge i 6 måneder eller mere, afhængig af resultatet.
Nogle har behov for tilbagevendende behandlinger.
Vorteområdet skal være lukket inde i 4 timer første gang og herefter stigende op til 8-12 timer - dog maksimum 2 døgn, det afhænger af den enkelte patient og sværhedsgraden af vorten.
Efter den aftalte tid skal du fjerne Duodermplasteret. Fjern Duodermplasteret omgående, hvis det begynder at gøre ondt.
Herefter kan du anvende almindeligt plaster ved behov.
Hvis blærer opstår på det behandlede område, anbefales det at prikke hul på blæren. Du skal sikre dig, at væsken opsuges direkte i køkkenrulle el.lign., da blærevæsken er smittebærende.
Herefter heler huden op i løbet af ca. 1 uge.
Når huden er ophelet, så starter du igen med beskæring og Verucid pensling.
Det er vigtigt, at vorten og den hårde hud omkring beskæres 2-3 gange om ugen i mellem behandlingerne. Anvend handsker, når du beskærer, og pensel med Verucid efter hver beskæring.
Det forventes, at du selv beskærer, får hjælp af pårørende eller får det gjort ved en fodterapeut.
Der skal beskæres indtil vorten er i normal hudniveau. Stop beskæringen, hvis der opstår smerter, blødning eller der ikke er mere fortykket hud.
Vorten kan være nemmere at beskære efter fodbad eller brug af cremen "Locobase LPL".
Vær forsigtig eller lad være med at beskære, hvis der er infektion i området, du har diabetes eller får blodfortyndende medicin.
Vær opmærksom på
Der kan komme blæredannelse på den omkringliggende raske hud. Ved blære- og sårdannelse i huden vil der være en risiko for infektion, som viser sig ved; rødme, varme, hævelse og smerter.
Hvis du oplever tegn på infektion, skal du kontakte Klinik for Hudsygdomme mellem 8.00 - 15.30. Uden for dette tidsrum kan lægevagten kontaktes.
Kontakt
Sekretariat Tlf. 78 44 73 14 Telefontid på hverdage fra kl. 8.00-13.00
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.