Mælkeprodukter: Begræns indtag af for eksempel mælk, surmælksprodukter eller koldskål til cirka 1,5 dl dagligt.
Søde sager og snacks: Spis kun lakrids, chips, chokolade, marcipan, nødder, mandler og nougat i begrænset mængde.
Frugt: Begræns mængden af frugt til cirka 100 g om dagen. Vælg for eksempel æble, pære, appelsin eller blåbær. Begræns tørret frugt til særlige lejligheder.
Grøntsager: Begræns indtag af rå grøntsager, men spis gerne kogte grøntsager. Kog gerne grøntsager nogle minutter før stegning eller anden tilberedning.
Du kan reducere kaliumindholdet op til 60 procent i grøntsager og kartofler ved at skrælle og skære ud i mindre stykker før kogning. Brug ikke kogevandet efterfølgende.
Begræns dit indtag af frosne kartoffelprodukter.
Brug ikke rå bælgfrugter, fx linser, i retter uden forkogning. Brug gerne bælgfrugter fra dåse.
Drikkevarer: Begræns frugtjuice og grønsagsjuice samt smoothies, kakaomælk samt vin og stærk øl til særlige lejligheder.
Du må drikke op til 3 dl filterkaffe eller 6 dl instant kaffe (pulverkaffe) dagligt.