Laktoseintolerance er ikke en sygdom. Formålet med behandlingen er derfor at undgå/dæmpe symptomerne, og behandlingen består i det, du selv kan gøre.
Det kan omfatte:
- Helt at undgå laktose i den mad, du spiser.
- At nedsætte indholdet af laktose i det, du spiser og drikker ved at vælge produkter med lavt indhold af laktose eller vælge laktosefri produkter.
- At bruge laktosespaltende enzymer enten som kapsler, tabletter eller dråber.
- Et eventuelt tilskud af kalk med D-vitamin.
Hvis du har betydelige symptomer, kan du vælge at spise og drikke helt laktosefrit i en periode, indtil du er symptomfri.
Når du er symptomfri, kan du stille og roligt indtage mere og mere laktose for at finde frem til, hvor meget du tåler. Start for eksempel med 1-2 g laktose pr. måltid.
Der er stor individuel forskel på, hvor meget laktose den enkelte tåler. Nogle får symptomer ved små mængder laktose, mens andre tåler 5-10 g laktose pr. måltid.