Medicinsk Afsnit 1 har speciale i nyresygdomme, mave- og tarmsygdomme, hormonsygdomme og diabetes. Afsnittet har også indlagte patienter med almene medicinske sygdomme.
I denne vejledning har vi samlet en række nyttige informationer, hvis du er indlagt hos os. Ønsker du mere information, er du velkommen til at spørge personalet.
Dit forløb hos os
Når du er indlagt på Medicinsk Afsnit 1, skal du medbringe følgende:
Vi anbefaler, at du lader værdigenstande, fx kontanter og smykker, blive hjemme. Hospitalet kan ikke yde erstatning for bortkomne værdier.
Af hensyn til undersøgelser og den rette behandling må du under indlæggelsen kun tage den medicin, du har aftalt med lægen.
Din medicin under indlæggelsen bliver hældt op til 1 døgn af gangen i en doseringsæske, som deles ud om formiddagen.
Du er selv i samarbejde med personalet ansvarlig for at tage medicinen på det rigtige tidspunkt.
På din indlæggelsesdag sker der i hovedtræk følgende:
En læge laver journaloptagelse
Du har en indlæggelsessamtale med en sygeplejerske eller social- og sundhedsassistent
Du får sat identifikationsarmbånd på
Du får taget blodprøve og eventuelt hjertekardiogram
Vi gennemgår og planlægger dit indlæggelsesforløb
Personalet på Medicinsk Afsnit 1 består af læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, fysio- og ergoterapeuter, sekretærer samt studerende og elever.
Afsnittet er inddelt i mindre plejegrupper, så du så vidt muligt møder det samme personale fra dag til dag.
Der er mulighed for at etablere kontakt til andre behandlergrupper, hvis der er behov for det.
Når der er stuegang, bliver du tilset af en læge. Lægen taler med dig om behandlingen og den videre plan for dit ophold på hospitalet. Du kan forberede dig til stuegangen ved at skrive dine spørgsmål ned.
Det er individuelt, hvor ofte der er stuegang. I weekenden er der kun stuegang ved behov.
Pårørende er velkommen til stuegangen, når lægen taler med dig. Vi kan ikke garantere et fast tidspunkt, og der kan være ventetid, men vi stræber altid efter, at stuegang afholdes mellem kl. 9.30-12.30 på hverdage.
Allerede ved den første stuegang begynder vi at forberede din udskrivelse. Det er plejepersonalet på afsnittet, der hjælper dig med alt det praktiske, når du skal udskrives.
Hvis du og dine pårørende har behov for en mere detaljeret samtale med en læge, kan vi arrangere det. Samtalen skal planlægges på forhånd og foregår typisk om formiddagen.
Spørg personalet, hvis du er i tvivl om noget.
Du bliver løbende informeret om de undersøgelser og behandlinger, der er aktuelle for dig samt resultaterne af undersøgelserne.
Du skal regne med ventetid til nogle undersøgelser.
Ved behov for diætbehandling eller specielle kostbehov kan personalet etablere kontakt til hospitalets kliniske diætist, som kan give råd og vejledning. Rådgivning kan både foregå under indlæggelse samt ved ambulant besøg hos diætisten.
Hvis du har brug for at tale med en socialrådgiver i forbindelse med din indlæggelse, anbefaler vi dig at tage kontakt til din kommunale sagsbehandler. Personalet hjælper dig gerne med at etablere kontakt.
Mad og drikke
Hvis du ligger i sengen eller ikke kan holde til at gå omkring, serverer vi mad og drikkevarer for dig på stuen. Er du mere mobil, serverer vi mad for dig ved buffeten.
Vi opfordrer alle oppegående patienter til at spise i dagligstuen eller selv hente mad og drikkevarer.
Spisetider
Kl. 7.30-09.00 Morgenmad
Kl. 11.30-12.30 Middagsmad
Kl. 14.30 Eftermiddagskaffe
Kl. 17.00-18.00 Aftensmad
Kl. 19.30 Aftenkaffe
Uden for spisetiderne er der altid frisk frugt, brød og mælkeprodukter på afsnittet. Spørg personalet for mere information.
Telefon og internet
Det er tilladt at bruge mobiltelefon på afdelingen, men vis hensyn til dine medpatienter og personalet.
På afsnittet er der også en transportabel patienttelefon, som du kan låne. Nummeret til telefonen er 78 44 73 25.
Der er tv på de fleste stuer og i dagligstuen.
Der er trådløs internetadgang på hospitalet. Læs hvordan du logger ind på www.wifi.rm.dk.
Hospitalet kan ikke udbetale erstatning, hvis din mobiltelefon eller computer bliver stjålet under opholdet.
Afsnittet tilbyder at opbevare mobiltelefon/computer sikkert sammen med andre værdigenstande, hvis du skal til undersøgelse eller behandling i en af hospitalets andre afdelinger.
Pårørende
Dine pårørende er velkomne i afsnittet, men af hensyn til dine medpatienter, frabeder vi besøg mellem kl. 12.00-14.00 og efter kl. 21.00 på sengestuerne.
Derudover skal telefoniske henvendelser primært være i dagstid mellem kl. 10.00-14.30 eller alternativt efter kl. 16.00.
Har du en stor familie, der gerne vil høre, hvordan du har det, foreslår vi, at I sammen udnævner en kontaktperson. Denne person kan kontakte afsnittet og give besked til resten af familien.
Er der alvorlige ændringer i din tilstand, får dine pårørende altid besked.
Pårørende kan købe kaffe og te i afsnittet. Brød må selv medbringes.
Vær opmærksom på
Hospitalet er totalt røgfrit indendørs og udendørs. Med indendørs menes også altaner og luftsluser ved trapper.
Dog er det tilladt at ryge i de udendørs rygeskure – følg skiltene.
Rygeforbuddet gælder alle – patienter, pårørende, personale og øvrige med ærinde på hospitalet.
Indlagte patienter kan få udleveret nikotinplaster efter behov.
Når du skal hjem
Udskrivelse fra hospitalet kræver samarbejde og gode aftaler mellem dig og personalet. Vi vil sikre, at du får den rigtige hjælp, når du kommer hjem.
Derfor starter vi så hurtigt som muligt med at tale med dig, og eventuelt dine pårørende og din hjemkommune, om den hjælp du kan få behov for efter indlæggelsen.
Du skal som hovedregel selv sørge for transporten til og fra hospitalet.
Husk at lave en aftale om, hvem der kan køre dig hjem.
Det er vigtigt, at du kan blive hentet, så snart du er klar til at komme hjem.
Kontrol efter udskrivelse foregår primært hos din egen læge. Vi sender som udgangspunkt information til din egen læge om dit indlæggelsesforløb.
Du kan også blive henvist til opfølgning i Medicinsk Dagklinik eller en anden klinik på hospitalet. I så fald modtager du særskilt information om dette.
Vi vurderer, om du har brug for genoptræning, når du kommer hjem. Har du det, laver vi en plan, så din kommune kan se, hvad der skal gøres. Kommunen har derefter ansvaret for din genoptræning.
Hvis du skal have medicin efter udskrivelsen, får du en ny medicinliste af personalet, inden du går hjem.
Har du brug for nye recepter, er de klar på apoteket, når du bliver udskrevet.
Når du er udskrevet, sender vi et brev til din egn læge. I brevet er der en kort beskrivelse af dit sygdomsforløb, det du har gennemgået og resultaterne af de undersøgelser, du har fået lavet.
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.