Ønsket om at få et barn er ofte en stor og spændende beslutning, og det er noget, som mange både ser frem til og har store forventninger til.
Sklerose påvirker ikke frugtbarheden, eller øger risikoen for misdannelser eller spontane aborter i forhold til andre kvinder. Mænd med sklerose har heller ikke sværere ved at få børn end andre mænd.
Om forløbet
Allerede når du går med de indledende overvejelser om en graviditet og stopper brug af prævention, er det vigtigt, at du kontakter din skleroselæge eller sygeplejerske, da hvert skleroseforløb og behandling er individuel.
I forbindelse med en fremtidig graviditet kan der være brug for at stoppe eller ændre nuværende MS-behandling og eventuelt planlægge MR-skanning forud for graviditet.
Er der allerede ved opstart af behandling tanker om graviditet, kan det påvirke valget af behandling.
MS giver ingen problemer i forhold til at blive gravid, og MS gør ikke graviditeten mere kompliceret eller farligere. Tværtimod oplever de fleste kvinder, at de har det godt under graviditeten.
Forskning tyder på, at graviditet har en beskyttende virkning mod MS, og risikoen for attakker reduceres under graviditet, men kan øges igen efter fødsel.
I sidste del af din graviditet bliver du indkaldt til opfølgning ved en neurolog, hvor I sammen planlægger behandlingsopstart efter fødsel og ved ønsket om amning.
Skleroseteamet er altid klar til at tage en dialog med dig om de overvejelser, du måtte have – rigtig gerne i god tid. Ofte er det en længere proces, hvor tankerne modnes undervejs. Det vil vi rigtig gerne være en del af, så vi kan hjælpe med at skabe det bedste forløb for dig.
Mere information
Brug browseren til at få oversat en side til næsten ethvert sprog.
Skleroseklinik Gødstrup Sygeplejerske, tlf. 78 43 70 44 Træffetid tirsdag og fredag fra kl. 8.00-10.00
Skleroseklinik Viborg Sygeplejerske, tlf. 78 44 60 24 Træffetid alle hverdage undtagen onsdag fra kl. 8.00-9.30
Skleroseklinik Aarhus Sygeplejerske, tlf. 78 45 42 22 Træffetid på hverdage fra kl. 08.00-09.30
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.hemidt.dk/904547
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.