Langvarig overbelastning eller forkert belastning af muskler og sener kan give en kronisk betændelseslignende tilstand i knæet. Denne tilstand kan føre til smerter, hævelse og nedsat bevægelighed i knæet.
Hvis du har prøvet at aflaste dit knæ og holde det i ro, og dette ikke har haft nogen virkning, kan du måske have gavn af en blokade.
Sådan virker medicinen
En blokade er en blanding af lokalbedøvelse og binyrebarkhormon som flydende medicin.
Lokalbedøvelsen forhindrer svie og smerte de første 2-3 timer.
Binyrebarkhormon får slimhinden til at skrumpe, og giver derved bedre plads til senerne.
Blokaden gives som indsprøjtning.
I nogle tilfælde forværres smerterne de første 1-2 døgn. Derfor anbefaler vi, at du tager smertestillende tabletter efter behandlingen, fx Pamol eller Brufen.
Blokaden virker især lokalt, hvor den er sprøjtet ind.
Kun en mindre del af blokaden optages i kroppen.
Risici og bivirkninger
Har du sukkersyge, kan dit blodsukker blive påvirket af blokaden. Derudover giver blokaden normalt ikke anledning til problemer.
Der er minimal risiko for infektion i knæet efter injektion af blokade. Hvis du oplever varme, rødme, hævelse i knæet eller får feber, skal du søge læge.
Når du kommer hjem
Vi anbefaler, at du holder knæet nogenlunde i ro de første dage efter blokaden.
Hvis du er i gang med genoptræning, skal du holde pause med dette de første dage efter blokaden.
Mere information
Hvis du har fået udleveret krykker på et af hospitalerne i Viborg, Silkeborg eller Skive, skal du returnere dem til dit nærmeste hospital, når du er færdig med at bruge dem. Der er andre patienter, der skal bruge krykkerne efter dig.
Krykkerne afleveres hos Hjælpemiddeldepotet følgende steder:
Regionshospitalet Viborg, Heibergs Alle 5, 8800 Viborg, indgang A
Regionshospitalet Silkeborg, Falkevej 1, 8600 Silkeborg, indgang A
Hvis der opstår problemer de første 24 timer efter din udskrivelse, er du velkommen til at ringe til Ortopædkirurgisk Afsnit på tlf. 78 44 67 72. Herefter skal du kontakte din egen læge eller Lægevagten.
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.hemidt.dk/1254705
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.