Smerter er individuelle. Det er derfor meget forskelligt, hvornår man føler sig klar til at nedtrappe smertebehandlingen.
Du kan starte nedtrapning, når du igennem en periode har oplevet, at dit behov for smertestillende er aftaget, og smerterne er så acceptable, at du kan hvile og træne.
Du skal følge den udleverede vejledning for nedtrapning af smertestillende medicin. Du skal vælge det starttidspunkt på døgnet, hvor du føler, du bedst kan undvære den smertestillende medicin.
Hvis du får flere forskellige slags smertestillende medicin, skal du kun nedtrappe en slags medicin ad gangen.
Når du nedtrapper din smertebehandling, kan du opleve, at dine smerter øges. Det er naturligt, men hvis du oplever, at øgningen i smerter er vedvarende, kan du følge nedenstående trin:
Gå eventuelt lidt op i dosis igen og fortsæt den dosis, hvor du oplevede acceptable smerter (følg nedtrapningsskemaet).
Start ny nedtrapning, når der har været "ro" i dine smerter nogle dage.
Hvis ovenstående ikke hjælper dig, kan du ringe til forløbskoordinatoren for råd og vejledning.
Du kan også opleve kropsligt ubehag, fx rastløshed, indre uro, rysten, mavekramper, svedtendens, kuldefornemmelse, diarre, hudkløe, muskelspændinger, lægkramper, næse-tåreflod og alment ubehag. Symptomerne ved nedtrapning er ikke farlige og ofte forbigående.
Oplever du voldsomt ubehag, kan du eventuelt gå lidt op i dosis igen, og du kan vente med yderligere nedtrapning, indtil du har det bedre.
Kontakt
Tlf. 78 41 61 32 / 78 41 61 56
Du finder forløbskoordinatorens telefonnummer og telefontid i patientvejledningen om din operation.
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.hemidt.dk/635232
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.