TrygFondens Familiehus - Hammel Neurocenter er tænkt som et åndehul for jer, mens I er indlagt med jeres barn/pårørende.
Her har I mulighed for at trække jer tilbage og have privatliv. Der er mulighed for at dyrke familielivet, fællesskab med andre familier, hverdagsaktiviteter og søskende er selvsagt meget velkomne i huset.
Huset skal være et supplement til rehabiliteringen på afsnittene. Af den grund, vil I ikke møde behandlende personale i huset.
Ønsker I, at jeres barn/pårørende skal komme på besøg i Familiehuset, skal det ske efter aftale med det behandlende team og afsnitslægen. Det er altid individuelt, hvordan en sådan aftale vil udmønte sig.
I Familiehuset er det jer forældre, som har det fulde ansvar for såvel jeres indlagte barn som eventuelle søskende.
I huset vil I møde frivillige, som hjælper med at passe og drive huset. De frivillige kan tilbyde forskellige aktiviteter for jer og jeres familie, give jer en ekstra hjælpende hånd til noget praktisk eller måske passe søskende.
Hvis I har idéer og ønsker til aktiviteter i huset, prøver vi at koordinere de frivillige kræfter med jeres ønsker.
Udover de frivillige vil I også møde frivilligkoordinatoren og serviceassistenter, der også har funktion på Børn og Unge Sengeafsnit 6.
Har I spørgsmål eller brug for en snak, er I meget velkomne til at kontakte de frivillige eller frivilligkoordinatoren.
De fysiske rammer
Det er gratis at have et værelse for den medindlagte forældre til barnet under 18 år, men det koster 100 kr. i døgnet for yderligere overnattende voksne.
Betalingen sker ved kontant afregning eller MobilePay mellem kl. 9-11 på hverdage til sekretæren hos Børn og Unge Sengeafsnit 6.
Der er 8 parkeringspladser foran huset, som er forbeholdt husets beboere.
Hvis I har gæster i bil, henstiller vi til, at de benytter hospitalets øvrige P-pladser.
Hos Børn og Unge Sengeafsnit 6 får I to nøglebrikker udleveret. Hver af dem giver adgang til Familiehuset og jeres værelse. Nøglebrikken passer til alle fælles indgange og til dørene til jeres værelse.
Ved ankomst til huset skal alle, der bor i huset, registreres med navn og telefonnummer. I bliver registreret hos Børn og Unge Sengeafsnit 6. Ved ekstra overnattende gæster skal de også registreres på sengeafsnittet.
Yderdørene smækker af sig selv, så husk altid at have nøglebrikken med dig. Hvis du er uheldig at blive låst ude, er der en ringeklokke ved hoveddøren, som kan benyttes, eller du kan låne en nøglebrik til indgangen på personalekontoret hos Børn og Unge Sengeafsnit 6.
Hvis I mister jeres nøglebrik, er det vigtigt, at I giver besked til frivilligkoordinatoren eller på afsnittet, så vi kan forhindre uønsket adgang til huset. Det koster 100 kr. at erstatte nøglebrikken.
På afrejsedagen skal værelset være rengjort og se lige så fint ud, som da I flyttede ind.
Se nærmere information om rengøring i afsnittet "Rengøring og vask" længere nede i denne vejledning samt i "Tjekliste til rengøring ved afrejse", som hænger på indersiden af lågen i højskabet bag døren på jeres værelse.
På afrejsedagen skal værelset senest forlades kl. 10.00 og nøglebrikker afleveres til personale på kontoret hos Børn og Unge Sengeafsnit 6. Begge parter kvitterer for afleveringen.
Er værelset ikke rengjort tilstrækkeligt, bliver I opkrævet 500 kr. for ekstra rengøring.
Værelset er jeres private åndehul og vi går ikke derind uden jeres tilladelse. Hvis vi har behov for at komme ind på grund af reparationer eller lignende, bliver I adviseret først.
Hvert værelse har dobbeltseng og en sovesofa (brug venligst rullemadrassen på sovesofaen). Hvis der er behov for yderligere sovepladser til gæster, kan I henvende jer til frivilligkoordinatoren.
Ved ankomst får I udleveret en opstartspakke med dyne, pude, lagen og håndklæde. Efterfølgende skal I selv sørge for at tage sengelinned og håndklæder med hjemmefra.
På værelset er der Wi-Fi og Smart-TV. I er velkomne til at tage egen spillekonsol eller lignende med.
Der er automatisk ventilation på værelset (hvid skive i væggen tæt på loftet), som I ikke har mulighed for at indstille. Vi henstiller til, at I ikke drejer på skiven, da det kan ødelægge anlægget.
I har jeres egen indgang til værelset fra jeres private terrasse, som hører til værelset. Terrassen er en del af det private åndehul, I får, og vi henstiller til, at man respekterer de andre beboeres behov for at have privatliv på deres terrasse.
Huset råder over flere fælles terrasser, hvor der er mulighed for at dyrke fællesskabet.
I parterre finder I en tavle med information om kommende aktiviteter og hvem der frivillig i huset.
I bryggerset har I jeres eget højskab med plads til sko og overtøj. Her kan I sætte sko eller støvler, og skifte til medbragte hjemmesko eller sokker.
Det er ikke tilladt at have udesko og støvler på i fællesområderne på øverste etage og vi henstiller til, at I benytter hjemmesko eller rene indesko.
Har I brug for at smutte op i jeres sko, skal I bære blå plastikfutter over skoene, som findes i en kurv ved trappen.
Vi har nogle dejlige indendørs fællesarealer, som I er meget velkomne til at benytte.
Hvis I skal have gæster, er det muligt efter aftale med frivilligkoordinatoren, at reservere en af fælles stuerne.
De sidste, som forlader fællesarealerne om aftenen, bedes sørge for at vinduer og døre er lukkede. Dørene låser automatisk for adgang udefra.
For at huset kan forblive rart og hyggeligt for alle, beder vi om at I altid rydder op efter jer.
Ligeledes henstiller vi til at man støvsuger/fejer gulve og tørre borde af, hvis der ligger synligt snavs efter brug. Der findes støvsuger og kost i højskabene ved køkkenet.
Der bliver gjort rent på fællesarealerne af serviceassistenterne få timer om ugen, så vi henstiller til, at vi hjælper hinanden med at holde huset rent og pænt.
I er meget velkomne til at benytte fællesarealerne omkring huset, fx Panna-banen og basketballkurven foran huset. Bolde findes i bryggerset.
Bag huset er hængekøjer med plads til henholdsvis en, to eller tre personer.
På den fælles terrasse er der mulighed for at nyde livet i haven.
Der er en gasgrill, som er til fri afbenyttelse for alle. Man gør den selv ren efter brug. Regler for brug af grillen hænger ved dens faste plads.
På terrassen er der sandkasse og andet udendørs legetøj, som frit kan benyttes.
Det er en stor hjælp, hvis I har lyst, tid og overskud til at feje på terrassen eller give potterne lidt vand.
Kørestolsbrugere kan benytte elevatoren fra parterre til 1. sal eller køre udenom på flisestien og ind af terrassedøren.
På 1. sal findes et større handicaptoilet og et stort badeværelse med plads til kørestolsbrugere.
I det store badværelse er der desuden mulighed for at tage et karbad.
Huset råder over forskellige ting, I kan låne og benytte jer af. Spørg de frivillige eller frivilligkoordinatoren, hvis I mangler noget.
Følgende kan lånes:
Weekendsenge til små børn
Babybadekar
Puslebord/-pude
Brætspil
Materialer til kreative aktiviteter
Udendørs legetøj og spil
I parterre er et vaskeri med fælles vaskemaskiner og tørretumbler, som I kan benytte til at vaske jeres private vasketøj.
Der er vaskepulver til fri afbenyttelse i vaskeriet. Det er ikke nødvendigt at anvende skyllemiddel, da vandet i huset kommer fra BVT-anlæg (afkalket vand).
Orientér jer om vaskesystemet på whiteboardtavlen.
I bryggerset findes tørrestativer, som det er tilladt at tage med op på jeres private terrasse.
I skal selv stå for daglig rengøring af jeres værelse.
Ved afrejse skal I rengøre værelset, så det afleveres i samme stand, som I modtog det.
Ved afrejse skal I selv aflevere dyne, pude og linned i hvide sække (findes i rengøringsskabet) på det afsnit, hvor jeres indlagte barn eller ung er tilknyttet.
Se og følg "Tjekliste for rengøring ved afrejse", som hænger på indersiden af skabslågen i højskab på jeres værelse.
Hvis værelset er misligholdt eller ikke rengjort som beskrevet i tjeklisten, bliver I opkrævet 500 kr.
I vaskeriet bag døren findes et højskab med rengøringsartikler, klude, affaldsposer, mopper m.m., som er til fri afbenyttelse.
Ved vasken i vaskeriet er et doseringsanlæg, der sikrer, at I altid får den rigtige koncentration af universalmidlet, som benyttes til al rengøring i huset.
Snavsede klude, mopper og viskestykker vaskes af de frivillige. Det er en stor hjælp for dem, at I sorterer vasketøjet efter markeringerne på de fire vasketøjskurve/stativer, som findes i vaskeriet.
Poser med affald skal lukkes og smides direkte i affaldscontaineren i det lille sorte skur, eller lægges i affaldsstativet med blå pose i bryggerset .
I samme skur står en rød plastbeholder, som bruges til at smide brugte flasker og skår i.
Desværre er der endnu ikke anden affaldssortering i huset.
Mad og drikke
Det er muligt at lave mad ved en af husets tre kogestationer.
Nogle gange kan man have en station for sig selv og andre gange, hvis der er mange i køkkenet, må man deles om pladsen.
I får tildelt et køleskab med fryser samt 3 skabshylder til jeres private kolonialvarer.
I køkkenet skal I selv rydde op efter jer, og det er et fælles ansvar at fylde, starte og tømme opvaskemaskinen og gå ned med affaldsposen.
Hold venligst køkkenet ryddeligt og rent, så det er indbydende og tilgængeligt for huset andre beboere.
I huset er I generelt selv ansvarlige for jeres børn. Vær særligt opmærksom på jeres egne og andres børns sikkerhed i køkkenet.
Vær opmærksom på
Det er tilladt at nyde alkohol i huset under hensyntagen til andre beboere.
Det er ikke tilladt at ryge i huset samt på de tilhørende terrasser. Hvis I ønsker at ryge, henvises I til den lille terrasse udenfor vaskeriet. Rygning andre steder medfører bortvisning.
Det er ikke tilladt at medbringe husdyr i huset.
Det er ikke tilladt at bruge levende lys i huset af sikkerhedsmæssige årsager.
Der skal være ro i huset efter kl. 23.00 af hensyn til husets andre beboere.
Det er på eget ansvar, hvis private ejendele og værdigenstande medbringes i Familiehuset. Regionshospitalet Hammel Neurocenter hæfter ikke i tilfælde af tyveri.
I tilfælde af behov for lægehjælp ring 114 og 112 ved hjertestop. Se instruks på lejlighedsgangen ved værelse 1-4.
Se brandinstruks på lejlighedsgangen ved værelse 1-4.
Her hænger også brandtæppe.
2. Alarmér de øvrige personer i huset.
3. Evakuér huset:
Brug IKKE elevatoren
Alle samles på P-pladsen foran huset
4. Luk døre og vinduer Der er skydebranddøre mellem køkkenområdet og hver lejlighedsgang, som automatisk aktiveres ved signal fra røgalarm. Disse betjenes manuelt – se brandinstruks i lejlighedsgangen.
5. Forsøg at slukke branden hvis det er sikkert og forsvarligt.
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.