Det er vigtigt at tale om, hvorfor du ønsker kejsersnit. Vi tilbyder dig derfor samtale med en jordemoder, som også er psykoterapeut. Under samtalen finder vi den bedste fødsel for dig.
Du får også tilbudt en samtale med en læge.
Ønsket om kejsersnit kan komme fra en tidligere fødselsoplevelse, uvished eller utryghed for en normal fødsel.
Nogle gange er et planlagt kejsersnit den bedste løsning for dig. Andre gange laver vi en speciel plan for, hvordan din fødsel skal foregå.
Det er vigtigt, at du kender til komplikationerne, der kan opstå ved et kejsersnit, inden du træffer et valg om din fødsel.
Et kejsersnit er oftest en ukompliceret operation. Der er dog altid en risiko for at få en infektion under en operation.
De hyppigste komplikationer ved kejsersnit er blærebetændelse eller betændelse i operationssåret. Blærebetændelse forsvinder som regel hurtigt med medicinsk behandling. Betændelse i operationssåret kan betyde, at såret må åbnes igen.
Der er også en risiko for skader på tarme og urinveje (1-5 procent).
Man mister i gennemsnit lidt mere blod ved et kejsersnit end ved en normal fødsel, og der kan være en let øget risiko for alvorlige komplikationer ved senere graviditeter.
Helingsprocessen er ofte længere ved et kejsersnit end ved en normal fødsel. Du kan opleve flere smerter, og mælken kan være længere tid om at løbe til.
Selv om du før har haft et kompliceret fødselsforløb, er der nu større sandsynlighed for, at du oplever en fødsel uden komplikationer end en fødsel med komplikationer. Du skal dog være opmærksom på, at der altid kan opstå komplikationer.
Mere information
Vi forstår, at du/I kan have et stort ønske om at tage billeder eller video i forbindelse med fødslen.
Det er en stor begivenhed, som mange helt naturligt ønsker at have minder fra på den ene eller anden måde.
Det kan sagtens lade sig gøre at tage billeder eller video ved fødslen, men der er nogle få regler, du/I og eventuelle pårørende skal være opmærksomme på og overholde, hvis kameraet findes frem:
Du/I må ikke tage billeder/video af personalet, medmindre de på forhånd giver samtykke til at være med
Du/I må ikke tage billeder af andre patienter, pårørende eller tilfældigt forbipasserende på hospitalet
Du/I skal altid huske at spørge personalet, om det er et godt tidspunkt at tage billeder eller video, før du/I begynder. Der kan være tidspunkter under en fødsel, hvor det af den ene eller anden årsag kan være uhensigtsmæssigt at tage billeder eller video.
Det kan også være, at der kommer nyt personale til i løbet af fødslen, som skal give samtykke til at være med.
Brug browseren til at få oversat en side til næsten ethvert sprog.
Vagthavende jordemoder Tlf. 78 44 58 00 Telefonen er åben døgnet rundt
Før graviditetsuge 18+0 skal du kontakte din egen læge eller vagtlægen på tlf. 70 11 31 31.
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.hemidt.dk/632296
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.