Visualisering af det nye ungerum hos Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg. Visualisering: Arkitekt Marianne Mellembakken

10-05-2023

Med godt en million kroner fra Knus Kræft og KidsAid i ryggen er Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg nu gået i gang med et nyt projekt, der skal skabe bedre rammer til afdelingens unge patienter.


To sengestuer skal renoveres, et nyt opholdsrum skabes og en stor altan indrettes specielt til de unge patienter. Det er projektet, når håndværkerne hen over sommeren knokler løs hos Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg. Projektet beløber sig samlet set til mere end en million kroner og er blevet muligt gennem en donation fra Knus Kræft, som er et samarbejde mellem direktør i Peter Larsen Kaffe, Claus Bertelsen, racerkører Tom Kristensen og den velgørende fond, KidsAid.

Med projektet får Børn og Unge en tiltrængt opgradering, som vil komme de unge patienter til gavn, fortæller klinisk sygeplejespecialist Marianne Eg fra Børn og Unge:

- Når man som barn eller ung er indlagt, kan vores afdeling godt virke meget klinisk og hospitalsagtig og meget anderledes end at være hjemme. Når man er syg og for eksempel skal igennem udredning eller et behandlingsforløb, har man brug for tryghed og rare omgivelser. Specielt vores unge patienter har været udfordret af vores indretning, som har været meget ”Peter Plys”-agtig, og med farver i loftet, der kunne give kvalme, hvis man da ikke havde det i forvejen. Derfor kommer det til at gøre en kæmpe forskel, at Knus Kræft har valgt at skabe nye rum, både i form af to ungestuer og et opholdsrum. Jeg glæder mig virkelig meget til, at de er færdige, og vi kan tage dem i brug, så vores unge patienter kan få en bedre oplevelse af deres indlæggelse.

Vigtigt projekt på hjemmebanen

Projektet på Regionshospitalet Viborg blev initieret i efteråret af Claus Bertelsen fra Peter Larsen Kaffe og tæt samarbejde med hospitalet, som udpegede på behovet for at få bedre rammer til de unge patienter. Derudover har hospitalets Ungepanel fra begyndelsen været en del af processen og bidraget med ideer og input, som i videst muligt omfang er tænkt ind i projektet.

– Projektet på Regionshospitalet Viborg er selvsagt noget, der ligger mig meget nært. Knus Kræft har sin base i Viborg, som også er min egen hjemby, så at kunne hjælpe netop her er særligt tilfredsstillende. Tilbage i 2016 donerede vi midler til et lignende projekt på Aarhus Universitetshospital, og derfor ved vi allerede, hvor stor betydning donationen vil få for trivslen blandt de mange syge og sårbare børn og unge, der indlægges på hospitalerne. Hos Knus Kræft er vi derfor stolte over, at vi kan være med til at gøre så stor en forskel, fortælle Claus Berthelsen.

Ombygning hen over sommeren

Det er arkitekt Marianne Mellembakken fra Viborg, der er projektleder på ungeprojektet og har tegnet de nye faciliteter.

Hun har selv tidligere været indlagt på afsnittet med sit barn og forstår derfor behov for gode rammer om de unge patienters behandling. De behov har hun forsøgt at inddrage forbindelse med planlægningen af de nye lokaler.

I sidste uge gik håndværkerne i gang med de indledende øvelser til projektet, som ventes at strække sig hen over sommeren med officiel indvielse efter ferien.

Du kan læse mere om projektet på KidsAids hjemmeside