190416 Forskningens Døgn 2019_Viborg_DSC5140_INTRA.jpg

Det er 4 år siden, Regionshospitalet Viborg sidst havde mulighed for at invitere offentligheden til åbent hospital. Lige som dengang vil de besøgende den 3. september få mulighed for at høre om hospitalets hverdag, undersøgelser og behandlinger, ligesom de kan komme med på guidede ture til nogle af hospitalets mere lukkede verdener. Arkivfoto: Lenczewska-Madsen

16-08-2023

Hvordan laver man mad til et helt hospital? Hvor hårdt skal man egentlig trykke, når man giver hjertemassage? Hvad er de mest almindelige tegn på en hjerneblødning? Og hvordan bliver man overhovedet sygeplejerske? Det er blot nogle af de spørgsmål, du kan få svar på, når Regionshospitalet Viborg byder inden for til Åbent Hospital 3. september.

Søndag den 3. september klokken 10-14 vil Regionshospitalet Viborgs forhal være fyldt med stande og medarbejdere fra en lang række af hospitalets afdelinger, der vil stå klar til at fortælle og vise rundt på hospitalet. I løbet af de fire timers åbent hus-arrangement vil der være masser af aktiviteter for både børn og voksne.

- Vi håber at se mange borgere på hospitalet den dag. Her kan de få et indblik i den hverdag og de mange behandlingstilbud, der er på et stort akuthospital. For os er det samtidig en anledning til at vise den begejstring og høje faglighed, som vores medarbejdere hver dag leverer, og som er hele fundamentet for vores daglige drift, siger sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen.

Kom med bag kulissen

Du kan blandt andet komme med på guidede ture til hospitalskøkkenet, operationsstuerne, kapellet og blodprøveanalysen, ligesom du kan besøge nogle af vores røntgenstuer og store skannere eller tage med på teknisk-tour til blandt andet generatorerne og elevatortårnet.

I løbet af dagen har du også mulighed for at lære basal genoplivning og hjertemassage, få målt din lungefunktion, ultralydsundersøgt dine årer eller høre om rollen som frivillig hjælper på hospitalet. 

Hospitalsklovnene vil byde store og små op til sjov, du kan tage din bamse med på bamsehospitalet eller se en dukke blive født. Og endelig kan du besøge vores udklædningsstand med kitler og uniformer og se, om en fremtid i sundhedsvæsenet klæder dig. 

Få et indblik i sundhedsfaglige uddannelser

Er du interesseret i en sundhedsfaglig uddannelse og en fremtid inden for sundhedsvæsenet, kan du også møde repræsentanter for Sygeplejerskeuddannelsen og Social- og Sundhedsskolen, ligesom du kan høre om mulighederne for at uddanne dig til eksempelvis sundhedsadministrativ koordinator, radiograf eller bioanalytiker.

- På den måde håber vi at give de besøgende et indblik i, hvor spændende og alsidig en fremtid inden for sundhedsvæsenet kan være. Her er plads til både teknikinteresserede håndværkere, engagerede ernæringsassistenter, specialiserede læger og en række andre faggrupper, som alle kan finde gode kolleger, masser af faglige udfordringer på et hospital og ikke mindst mulighed for at gøre en forskel for andre hver eneste dag, siger sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen.

  

Kort om arrangementet

  • Hvad: Åbent Hospital på Regionshospitalet Viborg
  • Hvornår: Søndag den 3. september kl. 10-14
    Hvor: Regionshospitalet Viborg, Heibergs Alle 5A, 8800 Viborg
  • Parkering: Du kan med fordel benytte hospitalets p-hus P4 – gratis parkering
  • Hvem: Alle er velkomne. Arrangementet er gratis og uden tilmelding.
  • Program: Se hele programmet for Åbent Hospital i Viborg på hospitalets hjemmeside:
    aabenthospital.hemidt.dk   
  • Læs mere: Bliv klogere på det landsdækkende arrangement på Aabenthospital.dk

Program for Åbent Hospital Viborg