Fra venstre: Louise Møldrup Nielsen og Anita Haahr. Foto: VIA University College.

27-10-2023

Center for Forskning i Sundhed og Sygepleje, som Hospitalsenhed Midt og VIA University College driver i fællesskab, vil løfte forskning og uddannelser på sundhedsområdet med ansættelse af to docenter fra 1. november.

De to docenter skal være med til at sikre forskning og uddannelse, der skaber endnu bedre forløb for patienterne i Region Midtjylland.

De nye docenter er Louise Møldrup Nielsen og Anita Haahr, som begge har en sundhedsfaglig baggrund, er rutinerede undervisere, har solid erfaring med forskning og har et stort fagligt netværk såvel nationalt som internationalt.

Louise Møldrup Nielsen er uddannet ergoterapeut og ph.d. og har været lektor ved ergoterapeutuddannelsen hos VIA University College i Aarhus siden 2010.

Anita Haahr er uddannet sygeplejerske og ph.d. og har været ansat hos VIA University College siden 2013, hvor hun blandt andet har været lektor ved Sygeplejerskeuddannelsen i Aarhus.

Forskningsresultater til praksis

De to nye docenter får ansvar for at udvikle VIAs sundhedsuddannelser samt VIAs og Hospitalsenhed Midts forskningsmiljøer samt for at overføre viden fra forsknings- og udviklingsaktiviteter til både uddannelser og til den kliniske praksis på sygehuse, i sundhedshuse, på plejecentre og øvrige felter på sundhedsområdet.

Louise Møldrup Nielsen og Anita Haahr kommer til at have daglig arbejdsplads i de lokaler, Center for Forskning i Sundhed og Sygepleje råder over ved Regionshospitalet Viborg, samt i VIAs Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi i Aarhus.