Nathalie Grootenboer er ny cheflæge i Karkirurgi. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

31-01-2023

Nathalie Grootenboer tiltræder 1. februar som cheflæge i Karkirurgi på Regionshospitalet Viborg. Her skal hun sammen med chefsygeplejerske Helle Skytte og afdelingens øvrige medarbejdere lede og udvikle det karkirurgiske speciale.

Med udpegningen af Nathalie Grootenboer som cheflæge er ledelsen af den selvstændige karkirurgiske afdeling i Viborg nu på plads.

Afdelingen blev etableret som selvstændig afdeling ved årsskiftet som følge af Region Midtjyllands udviklingsplan for området, og i hospitalsledelsen ser lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen frem til at skulle realisere planer og ambitioner for afdelingen sammen med chefsygeplejerske Helle Skytte og den nyudnævnte cheflæge.

- Vi kender Nathalie som en dygtig og utrolig engageret og ansvarsfuld karkirurg, der har fokus på at skabe de bedst mulige forløb for vores patienter. Samtidig har hun stor opmærksomhed på, at de bedste resultater opnås gennem samarbejde på tværs af fagligheder og ansvarsområder, så vi glæder os meget til at samarbejde med hende og resten af holdet om at udvikle karkirurgien i Viborg de kommende år, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.

Han peger blandt andet på, at netop samarbejdet internt på hospitalet og med kommuner og praktiserende læger er afgørende, når det handler om at forebygge forværring og potentielt amputation hos patienter med kredsløbsforstyrrelser.

Stort potentiale

Nathalie Grootenboer er 39 år, bor i Randers og er oprindeligt uddannet i Rotterdam i Holland. Hun er i dag ph.d., klinisk epidemiolog og speciallæge i karkirurg og har karkirurgisk erfaring fra Rigshospitalet, Aarhus Universitetshospital, Aalborg Universitetshospital og Regionshospitalet Viborg.

I Viborg har hun de seneste to år været ledende karkirurgisk overlæge. Derfor har Nathalie Grootenboer allerede nu et godt indblik i de opgaver og indsatser, der venter forude.

- Der ligger et enormt potentiale i den nye selvstændige Karkirurgi i Viborg. Ud over, at vi har et stærkt hold med dygtige medarbejdere, som brænder for deres fag, så mærker vi også en stor opbakning fra alle sider til at udbygge og udvikle det karkirurgiske speciale. Min ambition er, at vi sammen skal arbejde for at skabe landets bedste karkirurgiske afdeling, siger den nye cheflæge.

Patienter fra stort geografisk område

Karkirurgi var ind til årsskiftet en del af den samlede afdeling Kirurgi på Regionshospitalet Viborg, men specialet blev 1. januar 2023 igen etableret som selvstændig afdeling i forbindelse med Region Midtjyllands udviklingsplan for karkirurgien.

Den selvstændige afdeling består af Karkirurgisk Afsnit, Karkirurgisk Klinik, Klinik for Åreknuder, Sårcenter og Karkirurgiske Forskningsenhed.

I alt beskæftiger den nye afdeling cirka 55 medarbejdere, der alle arbejder med at forebygge, undersøge og behandle karkirurgiske lidelser som åreknuder, åreforkalkning og andre sygdomme i blodkarrene. Afdelingen tager imod patienter fra det meste af Midt- og Vestjylland – lige fra Randers i øst til Ringkøbing i Vest.