25-08-2023

Kom til åbent hus og vær med til at fejre Regionshospitalet Hammel Neurocenters 25 års jubilæum som højtspecialiseret neurorehabiliteringsenhed i Vestdanmark. Hospitalet byder alle velkommen fredag den 8. september.

Fredag den 8. september kl. 13.30-17.00 åbner Regionshospitalet Hammel Neurocenter dørene for borgere og andre, der vil hjælpe medarbejderne med at skåle og synge for neurocenteret. Regionshospitalet Hammel Neurocenter har nemlig været vestdansk neurorehabiliteringsenhed og udviklingshospital for svært hjerneskadede patienter siden 1. august 1998. 

Derfor kan hospitalet nu fejre 25 års jubilæum.

- Tillykke til Regionshospitalet Hammel Neurocenter og særligt til alle nuværende og tidligere patienter fra hele den vestlige del af Danmark, som nyder godt af den højtspecialiserede neurorehabilitering. 25 år er ingen alder, men på den tid er Hammel Neurocenter blevet til et fagligt fyrtårn, der med dygtige medarbejdere og et samspil mellem behandling og klinik samt forskning, uddannelse og udvikling sikrer høj kvalitet i neurorehabilitering i Danmark, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Både hospitalsledelsen og centerledelsen ser frem til at byde tidligere og nuværende patienter, pårørende, medarbejdere, samarbejdspartnere og byens borgere indenfor.  

- Jeg er stolt af vores medarbejdere, der de seneste 25 år har løftet Regionshospitalet Hammel Neurocenter som højtspecialiseret neurorehabiliteringsenhed for patienter med erhvervet hjerneskade i hele Vestdanmark. Jeg ser frem til en eftermiddag, hvor borgerne kan få et indblik i hverdagen på Hammel Neurocenter, siger sygeplejefaglig direktør ved Hospitalsenhed Midt Mette Fjord Nielsen.

Kom tæt på neurorehabilitering
Kom og hør taler ved cheflæge Kåre Eg Severinsen og regionsrådsdirektør Anders Kühnau og få et indblik i maskinrummet på hospitalet.

Husets neuroeksperter står nemlig klar til at give dig en rundvisning i hospitalets faciliteter og forskellige stande, hvor du kan høre om hospitalets spændende arbejde og projekter. Du kan eksempelvis se, hvordan de arbejder med et virtuelt spil til rehabilitering i Børn og Unge-afdelingen, og hvad såkaldt “neglekt” er for en udfordring for personer med en erhvervet hjerneskade. Du har også mulighed for at melde dig som frivillig.

- Regionshospitalet Hammel Neurocenter har været på en spændende rejse i de sidste 25 år, hvor faglige kræfter er blevet samlet, tværfagligheden og de akademiske kompetencer er blevet udviklet, og det tværsektorielle samarbejde løbende er blevet tilpasset - alt sammen til fordel for vores patienter og deres pårørende. Jeg ser frem til at vise huset frem og fejre dagen sammen med patienter, pårørende, kolleger, samarbejdspartnere og byens borgere, siger cheflæge på Regionshospitalet Hammel Neurocenter Kåre Eg Severinsen.

Fakta

  • Regionshospitalet Hammel Neurocenter rehabiliterer patienter med erhvervet hjerneskade på højtspecialiseret niveau i Vestdanmark og regionalt niveau i Region Midtjylland
  • Regionshospitalet Hammel Neurocenter råder over mere end 100 sengepladser
  • Regionshospitalet Hammel Neurocenter hører under Hospitalsenhed Midt i Region Midtjylland og har i sig selv cirka 550 ansatte
  • Tidligere fungerede Regionshospitalet Hammel Neurocenter i mange år som efterbehandlingshospital med speciale i genoptræning under navnet "Fysiurgisk Hospital" 

Kort om arrangementet

  • Hvad: Åbent hus på Regionshospitalet Hammel Neurocenter med fejring af jubilæum som højtspecialiseret neurorehabiliteringsenhed
  • Hvor: Forhallen på Regionshospitalet Hammel Neurocenter, Voldbyvej 15A, 8450 Hammel
  • Hvornår: Fredag den 8. september klokken 13.30-17.00
  • Hvem: Alle er velkomne og kan deltage uden tilmelding
  • Parkering: Du kan parkere gratis på hospitalets p-plads. Alternativt kan du parkere på den anden side af Voldbyvej ved butikstorvet
  • Program: Find programmet for eftermiddagens åbent hus her.