10-02-2023

Landets bedste mellemstore hospital ligger i Viborg. Det konkluderer Dagens Medicin på baggrund af tal fra de kliniske kvalitetsdatabaser og den landsdækkende patienttilfredsheds-undersøgelse.

Det er fjerde gang på ni år, at Regionshospitalet Viborg bliver kåret som landets bedste mellemstore hospital. Og i år vinder hospitalet på en kombination af et generelt højt fagligt niveau bredt fordelt på hospitalets specialer samt stor tilfredshed blandt patienterne.

- Regionshospitalet Viborg har vundet titlen som Danmarks Bedste Mellemstore Hospital i 2015, 2018, 2021 og nu i 2023. Det vidner om et stabilt og meget højt fagligt niveau og ikke mindst om nogle utroligt dygtige, dedikerede og vedholdende medarbejdere. Jeg er meget imponeret over og taknemmelig for den indsats, der ligger bag de flotte resultater, siger Region Midtjyllands regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Dagens Medicin baserer sin opgørelse på de seneste tal fra de kliniske kvalitetsdatabaser og på patienttilfredshed målt ved den landsdækkende patienttilfredshedsundersøgelse. De kliniske data vægter 90 procent, mens patienttilfredsheden vægter 10 procent i den samlede vurdering.

Tilfredse patienter

Ud over titlen som landets bedste mellemstore hospital vinder Hospitalsenhed Midt også to delpriser i årets opgørelse. Således kan Neurologi i Viborg kalde sig Danmarks bedste til demens, mens Hjertesygdomme i Viborg og Diagnostisk Center i Silkeborg sammen har gjort sig fortjent til en førsteplads inden for atrieflimren.

Regionshospitalet Silkeborg opnår desuden en placering som nummer to i den samlede kategori Danmarks Bedste Mindre Hospital.

- Ud over det meget høje faglige niveau, kan vi se, at vi også ligger rigtig flot, når det handler om patienttilfredshed. Det glæder os meget, for ud over at få en god behandling, skal vores patienter og deres pårørende også meget gerne have en oplevelse af at blive taget godt imod og hjulpet, når de er i kontakt med vores hospitaler, siger sygeplejerfaglig direktør Mette Fjord Nielsen.

Fejring i forhallen

Udnævnelsen til Danmarks Bedste Mellemstore Hospital markeres fredag eftermiddag med et arrangement for medarbejderne i Viborg.
Efter vinterferien vil hospitalsenheden desuden fejre årets udnævnelser på tværs af matriklerne i Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive og Lemvig.

- I år er det Viborg, der vinder hovedprisen, og det betyder, at vi i dag flager for vores kolleger i Viborg på alle vores matrikler. Men vi vil gerne understrege, at vi er utroligt glade for og stolte over alle vores medarbejdere og alle vores funktioner i Silkeborg, Viborg, Hammel, Skive og Lemvig – uanset om de er en del af Danmarks Bedste-opgørelsen eller ej, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Derfor følges dagens fejring traditionen tro op med en sød hilsen til alle medarbejderne i uge 9, når de fleste medarbejdere er retur fra vinterferie.