02-03-2023

Mange faggrupper lagde vejen forbi Læringscenter Midt onsdag eftermiddag, da den første runde af det nye arrangement "Åbent Læringscenter" fandt sted. Det var både studerende, erfarne og nyansatte, der gjorde brug af tilbuddet.

230301 LC Åbent hus_DSC9049_1040px.jpg


Foto: Agata Lenczewska-Madsen

De tre medicinstuderende Fatima, Sine og Jackie var mødt op til åbent læringscenter for at øve sig i at lægge venflon. De synes alle, at det nye tiltag er en fantastisk idé, fordi det er godt at øve sig rigtig meget i de forskellige færdigheder, man skal kunne mestre som læge.

De øvede sig i venflonanlæggelse på hinanden, og undervejs sparrede de med hinanden omkring, hvordan man foretager proceduren.

- Det giver både tryghed og selvtillid at få øvet sig i at lægge venflon på hinanden, lød det blandt andet fra de tre medicinstuderende.

230301 LC Åbent hus_DSC9043_1040px.jpg

Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Sygeplejersken Thomas (til venstre) er til daglig ansat i HE Midts test- og vaccinationscenter i Viborg, hvor han har brugt de seneste par år på at koordinere den store indsats med at teste og vaccinere befolkningen mod COVID-19. Med udsigt til at HE Midts test- og vaccinationscentre snart lukker, benyttede han lejligheden til at få trænet sine kompetencer i at lægge venflon til åbent læringscenter.

- Det er 5 år siden, jeg sidst har lagt venflon. Men jeg fik tre rigtige ud af tre, så det er en succes, lød det fra Thomas.

To sygeplejestuderende havde også fundet en plads ved en arm på et bord, og de var også begge begejstret for konceptet.

- Jo mere man kan øve en færdighed, jo bedre. Det er rigtig rart at få mulighed for at øve i et set up som her, hvor der ikke er det samme pres, som der er, når vi står over for en rigtig patient, sagde de to sygeplejestuderende, der er i gang med deres 3. semester af uddannelsen.

230301 LC Åbent hus_DSC9031_1040px.jpg

Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Også nogle radiografstuderende var mødt op for at snuse til, hvordan man lægger venflon.

- Vi skal senere i vores uddannelse lære at lægge venflon, som vi skal bruge til at give patienter kontrast i forbindelse med forskellige undersøgelser inden for røntgen og skanning, fortalte de to radiografstuderende, der benyttede tilbuddet til at få en forsmag på opgaven, der venter dem senere i deres uddannelsesforløb.  

Blærekateter og kateterpleje i fokus til juni

Næste runde af "Åbent læringscenter" finder sted til juni efter samme drop in-koncept, hvor man kommer, når man kan i løbet af åbningstiden.

Åbent læringscenter finder sted følgende dage i 2023 fra klokken 13 til 15: 

  • 1. juni: Blærekateter og kateterpleje
  • 31. august: Basal genoplivning
  • 31. oktober: Forflytning
  • 7. december: Værnemidler

Find info om Læringscenter Midt