Martin Byskov Kinnerup er ny datamanager i HE Midt og skal hjælpe hospitalsenhedens forskere med håndtering af data. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

25-04-2024

Martin Byskov Kinnerup er HE Midts nye datamanager og skal blandt andet hjælpe hospitalsenhedens forskere med at indsamle, oprense og fortolke data i forbindelse med små og store forskningsprojekter. Samtidig giver ny adgang til Danmarks Statistik flere muligheder for at trække landsdækkende data til forskning.

- Jeg er lidt af en datanørd.

Ordene kommer fra Martin Byskov Kinnerup, som i december tiltrådte den nye stilling som datamanager ved HE Midt Forskning. Her skal han hjælpe hospitalsenhedens forskere med at indsamle og håndtere de store mængder data, som typisk indgår i de kliniske forskningsprojekter.

- Det kan handle om alt fra at hjælpe forskerne med overblik over, hvilken data de skal have indsamlet, eller hvordan de bedst gør det, til hvordan de får mest muligt ud af den indsamlede data. Det kan også være, at det er svært at tolke den indsamlede data, så de har brug for sparring om, hvad tallene egentlig viser, eller hvordan de får præsenteret deres data bedst muligt. Og det kan være alt fra små, afgrænsede opgaver til store, komplicerede projekter, forklarer Martin Byskov Kinnerup selv om sin nye opgave.

Han er oprindeligt uddannet bachelor i bioprocesteknologi med en kandidatgrad i biomedicinsk teknologi, inden han i 2021 afsluttede sin ph.d. i Parkinsons sygdom.

- Men det er datanørderiet, jeg brænder for. Dét med at se strukturerne i data og se, hvad data kan bruges til. Min tilgang til data er meget præget af min ingeniør-baggrund, og jeg kan virkelig godt lide at oversætte noget meget komplekst til noget forståeligt og brugbart, forklarer han om skiftet fra aktiv forskning til datamanager-rollen, som han inden skiftet til HE Midt har fået erfaring med fra Arbejdsmedicin i Aarhus og Gødstrup.

Adgang til Danmarks Statistik

Ud over forståelse for og erfaring med datahåndtering, har Martin Byskov Kinnerup som datamanager også adgang til en række databaser og programmer, som kan hjælpe HE Midts forskere.

- Seneste har vi fået adgang til Danmarks Statistik, så vi kan oprette forskningsprojekter på nationalt niveau eller følge data for vores patienter ud over regionsgrænsen. Det giver blandt andet mulighed for at se, hvordan det går vores patienter efterfølgende – eksempelvis hvordan det ser ud med deres tilknytning til arbejdsmarkedet eller lignende efter sygdom eller operation, forklarer Martin Byskov Kinnerup.

Sparring og tidskrævende opgaver

I den nyoprettede datamanager-stilling skal Martin Byskov Kinnerup hjælpe forskere i hele hospitalsenheden, og hans dage vil være fordelt mellem matriklerne i Viborg, Silkeborg og Hammel.

- Jeg kommer til at hjælpe både de små og store forskningsmiljøer, og jeg håber, at forskerne vil opleve, at jeg kan lette nogle af deres opgaver og hjælpe dem med at skabe kloge løsninger og hurtigere overblik. Når man står midt i et stort forskningsprojekt, har man ikke altid den nødvendige tid til at sætte sig ind i nye processer og metoder, og så kan det være nyttigt med lidt ekstern hjælp – uanset om det handler om sparring eller om at overtage en tidskrævende opgave med dataoprensning, siger Martin Byskov Kinnerup.

Han håber samtidig, at han som tværgående figur kan være med til at forbinde de forskellige forskningsmiljøer og hjælpe viden og gode løsninger rundt i organisationen, så alle ikke skal begynde forfra hver gang.

- Min dør er altid åben, og man er meget velkommen til at kontakte mig. Og man behøver ikke at have et færdigt og gennemarbejdet projekt – faktisk kan der være mange fordele ved at tage fat i mig tidligt i forløbet, så vi sammen kan finde frem til de bedste løsninger fra begyndelsen, siger han.

 

Kontakt HE Midts datamanager

Du finder kontaktoplysninger til datamanager Martin Byskov Kinnerup via Forsknings hjemmeside.