COLOURBOX16407572 (1)_1460x830.jpg

04-01-2024

Vejr og vejforhold skaber fortsat problemer i forhold til hjemtransport af patienter. Derfor aflyser Hospitalsenhed Midt også fredag den 5. januar al aktivitet på hospitalerne i Viborg og Silkeborg, som ikke vedrører akutte patienter, kræftpatienter eller har betydning for liv og førlighed.

Ufarbare vejstrækninger, forlængede transporttider og belastet kørselskapacitet betyder, at Hospitalsenhed Midt fortsat har problemer med at få særligt liggende patienter transporteret hjem efter udskrivelse. Samtidig fraråder og forbyder politiet kørsel i dele af den midtjyske region, og udfordringerne forventes at strække sig ind i det næste døgn.

Derfor er afdelinger og centre på hospitalerne i Viborg og Silkeborg nu gået i gang med at kigge på fredagens program med henblik på at aflyse planlagte aktivitet og sikre sengepladser, kapacitet og bemanding til alle akutte patienter.

- I nogle dele af den midtjyske region er vejene heldigvis igen farbare, og situationen begynder at løsne sig. Omvendt må vi konstatere, at der også er områder, som fortsat er hårdt ramt, og hvor vi skal hjælpe med at sikre, at vi ikke får unødigt mange biler på vejene og skaber større udfordringer end nødvendigt. Samtidig har vi brug for at sikre, at vi har den nødvendige kapacitet på vores hospitaler, så vi kan tage hånd om de akutte patienter, som vi jo ikke kender antallet og karakteren af på forhånd. Det betyder, at vi desværre også fredag må aflyse planlagt aktivitet, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.

Hospitalsenheden aflyser derfor al aktivitet, som ikke vedrører akutte patienter, kræftpatienter og aktiviteter, der har betydning for liv og førlighed. Alle berørte patienter bliver kontaktet direkte af de respektive afdelinger og centre. Al akut aktivitet fortsætter som planlagt, ligesom aktiviteter vedrørende kræft eller med betydning for liv og førlighed gennemføres som planlagt.