Rikke GuldagerIngrid PoulsenLena AadalSara NordentoftMia Ingerslev Loft. 2021.

Scoping reviewets formål er at undersøge og samle evidensen om familiers og pårørendes ønsker og behov, når det handler om niveauet af deres involvering i behandlingen af patienter med en erhvervet hjerneskade eller ondartet hjernetumor.

En alvorlig erhvervet hjerneskade eller ondartet hjernetumor er sygdomme, der ofte opstår uventet og pludseligt. Forskning har vist, at familier og pårørende til en patient oplever et stort pres, som kan resultere i, at de pårørende selv får brug for hjælp. En alvorlig hjerneskade eller hjernetumor kan have en ødelæggende indvirkning på patientens fysiske, kognitive, sociale og psykiske velvære, og de neurokognitive mangler har især vist sig at være opslidende for de pårørende. Samtidig er der et krav om, at familier og pårørende deltager aktivt i rehabliteringen, fordi et ressourcestærkt netværk er gavnligt for patienten, men det er hårdt for de pårørende.

Læs mere: Family involvement in the treatment of patients with an acquired brain injury or malignant brain tumor: a scoping review protocol - PubMed (nih.gov)