191111-Pressemeddelelse-om-flytning-af-Børn-og-Unge-Akutmodtagelse_DSC9222_1040px.jpg

13-11-2019

Modtagelsen af akut syge børn og unge på Hospitalsenhed Midt foregår fra torsdag den 14. november i det nye akutcenter på Regionshospitalet Viborg. Her står børnelæger og børnesygeplejersker klar til at modtage dem i nye moderne rammer og til at sikre den bedst mulige pleje og behandling.

- Vi glæder os til at flytte ind i vores nye og virkelig dejlige lokaler. Her får vi bedre forhold til at tage os af hospitalets yngste patienter, og samtidig er rammerne lyse og lækre, lyder det fra Børn og Unges afdelingsledelse, der består af oversygeplejerske Lotte Niebur og ledende overlæge Jette Hoffmann-Petersen.

Den nye Akutafsnit Børn og Unge åbner torsdag klokken 9. I det nye akutafsnit er der enestuer til patienterne – det var der ikke i den gamle akutmodtagelse. Der er også nyt overvågningsudstyr på stuerne, og der er bedre ventearealer og bedre plads.

Udover de nye rammer vil patienter og pårørende ikke opleve de store forandringer. Det er forsat uddannede børnelæger og børnesygeplejersker, der står for behandling og pleje. De vil dog i de nye rammer få bedre mulighed for at samarbejde med kolleger i Akutafdelingen.

Grundig forberedelse bag ny akutafsnit for børn og unge

Forud for åbningen af det nye akutafsnit har personalet i Børn og Unge igennem lang tid planlagt og forberedt flytningen. De har øvet og trænet forskellige scenarier, så de nu er klar til at tage de nye rammer i brug.

- Vores engagerede, dedikerede og kompetente medarbejdere har knoklet for at sikre, at vi fik de rette forhold i de nye lokaler. De har ydet en uvurderlig indsats for at sikre, at vi kan yde den bedst mulige pleje og behandling, lyder det fra Lotte Niebur.

- Vi håber, at vores akut syge børn og deres forældre vil opleve en anderledes ro i vores nye akutafsnit, fordi vi nu får enestuer og bedre ventearealer, supplerer Jette Hoffmann-Petersen.

Benyt nu indgang B – men gør ellers som du plejer

Når man har et akut sygt barn, skal man fortsat gøre, som man plejer. Det vil sige, at man skal kontakte egen læge i dagstid eller lægevagt på andre tider af døgnet. Når man gør det, får man at vide, hvor og hvornår man skal møde op på hospitalet.

Hvis man skal møde i det nye akutafsnit for børn og unge, skal man benytte indgang B som noget nyt. Her skal man melde sin ankomst i en reception, hvor man får at vide, hvor man skal gå hen.