Et stærkt samarbejde mellem faggrupper om de mindste patienter og en afdeling med godt renommé. Det har trukket Jette Hoffmann-Petersen fra Aalborg Universitetshospital til Regionshospitalet Viborg, hvor hun 1. maj begynder som ledende overlæge på Børn og Unge.

06-03-2019

Jette-Hoffmann-Petersen-(privatfoto)_1040x680.jpg

Privatfoto

- Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg er i høj grad kendt for et stærkt samarbejde på tværs af faggrupper, og det er afgørende for, at vi kan sikre patientbehandling af høj kvalitet. Det vil jeg gerne være med til at videreudvikle, så vi arbejder for og med hinanden og fortsat kan levere gode resultater for patienterne, fortæller Jette Hoffmann-Petersen.

Den nye ledende overlæge skal sammen med oversygeplejerske Maria Brinck Krog stå i spidsen for afdelingen Børn og Unge, som har 150 medarbejdere og ledere, 11.000 ambulante patientbesøg pr. år og 31 senge til hospitalets yngste indlagte patienter. Børn og Unge er børneafdeling for borgere i Viborg, Silkeborg, Skive Kommuner.

Samarbejde om akutte børn og unge-patienter

Den nye ledende overlæge kommer fra en stilling som afdelingslæge på Børneafdelingen, Aalborg Universitetshospital. Blandt hendes pejlemærker er tættere samarbejde både på og uden for hospitalet.

- Vi skal hjælpe og støtte praktiserende læger og vores samarbejdskommuner, så de kan hjælpe vores fælles patienter tæt på deres eget hjem, hvis det er muligt. Samtidig skal vi skabe et tæt samarbejde med hospitalets akutafdeling, hvor vi i fællesskab skal modtage børn og unge fra efteråret 2019. Akut-personalet kan det akutte forløb, vi kan den pædiatriske faglighed, siger Jette Hoffmann-Petersen.

Blandt andre fokusområder for den nye leder er at styrke afdelingens forskning og fortsat sikre god uddannelse af kommende børnelæger.

Et positivt tilvalg

For lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen faldt valget på Jette Hoffmann-Petersen, fordi hun i særlig grad har sat sig ind i, hvilken opgave det er, hun nu tager på sig som ledende overlæge.

- Jette kommer med erfaringen fra et universitetshospital. Samtidig har hun stor indsigt i den opgave, hun nu påtager sig. Der er ingen tvivl om, at Regionhospitalet Viborg er et positivt tilvalg for Jette, og hun kommer med stor energi, har lyst til ledelse og er god til relationer, forklarer Claus Brøckner Nielsen.

Jette Hoffmann-Petersen er 45 år og bor med sin mand og fem børn i Hadsten.