10-05-2019

A eller H? Gul eller blå? Kronhjort eller hare? Det er blot nogle af de pejlemærker, som 35 frivillige fredag eftermiddag navigerede efter til skattejagt i det nye akutcenter på Regionshospitalet Viborg.

- Forestil jer at det er januar 2020. Hele det nye akutcenter er nu taget i brug, og I skal finde vej her fra den nye forhal til den destination, der er angivet i jeres indkaldelsesbrev, lyder det fra projektleder og arkitekt Susanne Jensen fra Regionshospitalet Viborg, der sammen med HR-konsulent Nina Centio stod bag skattejagten. 

35 frivillige patientstøtter fra Røde Kors var samlet til skattejagten for at lære hospitalets nye finde vej-strategi at kende. Igennem en skattejagt skulle de afprøve den nye strategi og se, om de kunne finde vej i det nye akutcenter.

Arrangementet er en del af optakten til åbningen af den nye hovedindgang, forhal og dele af det nye akutcenter den 22. maj.

Brug informationen i indkaldelsesbrevet til at finde vej

Efter de frivillige patientstøtter fra Røde Kors havde fået en introduktion til, hvordan man i fremtiden skal finde vej på hospitalet, skulle de på egen krop prøve at finde vej.

De frivillige blev sluppet løs med forskellige indkaldelsesbreve i hånden. De skulle så ud fra informationen i indkaldelsesbrevene finde vej til forskellige afdelinger som om, at de var patienter.

De frivillige skulle finde vej fra parkeringsplads angivet med tal til rette indgang angivet med bogstaver. Derefter skulle de gå videre til en bestemt elevator angivet med farve og på slutetagen skulle de navigere efter skiltene på de forskellige afdelinger.

"Det bliver så godt"

Hold 2 drager målrettet afsted fra den nye forhal. Holddeltagerne kigger sig nysgerrige omkring og taler om, hvilken vej de mon skal.

Knud er en af de frivillige patientstøtter på hold 2. Han er optimistisk omkring dagens opgave, og han glæder sig til at være med til at tage det nye akutcenter i brug. Han skulle egentlig have været på ferie på Mallorca, men han udskød turen, fordi han så gerne ville deltage i arrangementet.

- Det bliver så godt, når vi åbner det nye akutcenter. Jeg synes, at arbejdet som frivillig patientstøtte er utrolig givende. Det bliver rigtig godt at kunne hjælpe patienter og pårørende med at finde rundt i den nye del af hospitalet, siger han.

Stor tilslutning og højt humør

Der er ingen tvivl om, at de frivillige synes godt om de nye rammer. De går frisk til opgaven med at finde rundt og får skridt for skridt den nye finde vej-strategi ind under huden.

- Her er så fint, så det ender med, at vi bliver hængende her i endnu flere timer, når vores vagt er slut, lyder det fra en af de frivillige.

Alle pladser var stort set revet væk til arrangementet. Kun en enkelt af de frivillige patientstøtter fra Røde Kors kunne ikke deltage.

Efter et pitstop med kaffe og kage fortsætter de frivillige videre på deres jagt efter de rigtige destinationer.

- Husk nu at I ikke må snyde, lyder det drillende fra arrangørerne.

De frivillige kvitterer med et grin, før de fortsætter deres færd med skattejagten.