Kronprinsessen_1040.gif

H.K.H. Kronprinsessen besøgte i juni TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter. Her hilser hun på hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen fra Hospitalsenhed Midt. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Det nye akutcenter på Regionshospitalet Viborg bliver mandag den 9. december officielt indviet af H.K.H. Kronprinsessen.

28-11-2019


Med det nye akutcenter får Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Viborg hører under, et topmoderne akuthospital, og allerede nu glæder patienter og personale sig til at vise Kronprinsessen de nye rammer og muligheder.

- Det er et fantastisk byggeri, som jeg er sikker på ikke mindst patienterne glæder sig til nu kommer i brug. Når jeg ser resultatet, så synes jeg bestemt, det har været ventetiden værd, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Fremtidens akuthospital klar til brug i Viborg

Når Kronprinsessen har foretaget den officielle indvielse af akutcenteret, får Hendes Kongelige Højhed en rundvisning i de nye rammer. Her skal Kronprinsessen blandt andet overvære en øvelse, hvor en figurant spiller en patient, der har været ude for en ulykke. Patienten ankommer til behandling i akutcentret, hvor et traume-team tager imod og begynder behandlingen, mens Kronprinsessen ser på.

- Vi er stolte af at få lov at vise vores flotte nye akutcenter frem for Kronprinsessen. Det hun får at se, er et eksempel på fremtidens akuthospital, som hjælper os til at give vores patienter den bedst mulige behandling, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Indflytningen begyndte i maj, og senest er Akutafdelingen rykket ind i det nye byggeri, der er resultatet af mange års forberedelser, planlægning og træning. Når Kronprinsessen indvier det nyt akutcenter, er det således i drift.

Brugernes hus

Patienter, pårørende, interesseorganisationer og personale er fra begyndelsen tænkt ind i byggeprocessen.


- Brugernes input har været en helt unik del af byggeprocessen, og nu hvor byggeriet er ved vejs ende, er det heldigvis mit indtryk, at det nye akutcenter lever op til forventningerne, siger Jeppe Juul Hansen, der er projektchef for byggeriet.

Kvalitetsfondsbyggeriet i Viborg tæller ud over akutcentret blandt andet også nyt domicil til Vestdansk Center for Rygmarvsskade, nyt parkeringshus og nye lokaliteter til Patologi.

   

Fakta om byggeriet

Akutcenter_1040.gif

 • Det nye akutcenter er en del af kvalitetsfondsbyggerierne i Danmark. Se www.godtsygehusbyggeri.dk
 • Akutcentret udgør i alt 25.500 kvadratmeter. Se evt. www.hospitalsbyggeri-viborg.rm.dk/
 • Akutcentret rummer blandt andet:
  - ny akutafdeling med skadestue, lægevagt og traumestuer
  - nye sengeafsnit med ensengsstuer
  - operationsstuer og skopi-rum
  - ny hovedindgang og forhal