3a.jpg

Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen

Det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg fremhæves med hædrende omtale i forbindelse med kåringen af Årets Byggeri 2019. Byggeriet udmærker sig ved at være skræddersyet til patienternes behov, lyder det fra dommerkomiteen.

18-12-2019

Der var rosende ord til det nye akutcenter på Regionshospitalet Viborg, da Magasinet Byggeri for nylig udpegede årets bedste byggerier. Det nye akutcenter vandt ikke konkurrencen men opnåede hædrende omtale – på linje med eksempelvis Camp Adventure-trætårnet i Gisselfeld Klosters Skove og ambassaden i Indien.

- Vi er utroligt stolte over at være kommet i betragtning til Årets Byggeri – og over at være i selskab med nogle meget visionære, nytænkende og smukke byggeprojekter andre steder i landet. Selv om vi har fødderne solidt plantet i den midtjyske muld, så ranker vi da ryggen lidt ekstra, når vi endda ender med rosende ord og hædrende omtale, siger projektchef Jeppe Juul Hansen, som siden 2015 har stået i spidsen for byggeriet i Viborg.

National pris

Årets Byggeri er en national hæderspris, som hvert år i december uddeles inden for kategorierne Erhverv, Bolig og Åben til årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning. Prisen er stiftet af Magasinet Byggeri og er blevet uddelt siden 1997. Dommerkomitéen er sammensat af topchefer fra byggebranchens organisationer og institutioner.

Akutcentret i Viborg var indstillet i kategorien Åben, hvor Danmarks Tekniske Universitet løb med sejren for sin nye Bygning 310. Men dommerkomiteen havde pæne ord at sige om byggeriet i Viborg.

- Det er et velargumenteret projekt med hensyn til både patienter og personale, men med hovedfokus på patienterne, fordi man har vendt systemet om og bygget det hele op omkring de syge og ikke de, som er på arbejde, lød det blandt andet fra dommerne, da de tildelte Viborg-projektet hædrende omtale, skriver Magasinet Byggeri.

Byggeriet skal matche virkeligheden

Netop begrundelsen om, at byggeriet har sat patienterne i centrum, glæder projektchef Jeppe Juul Hansen.

- Vi har under hele byggeriet lagt stor vægt på, at vi bygger et hospital, som skal komme patienterne til gavn. Derfor har vi også brugt mange kræfter for at spørge både personale og patienter til råds og få tegnet og bygget en bygning, som matcher den virkelighed og de behov, som vores personale og patienter møder i dagligdagen, siger projektchefen.

Det nye akutcenter er blandt andet indrettet med ensengsstuer med bad og toilet, bedre mulighed for samarbejde på tværs af fag og afdelinger og stort fokus på effektive patientforløb.

Du kan læse mere om prisen og se billeder af byggeriet på aaretsbyggeri.dk