190513-Foto-af-nye-indgangspartier-og-oversigtsskilte_DSC7862_1040px.jpg

Hospitalets nye hovedindgang hedder Indgang A og ligger i det nye akutcenter. Foto: Agata Lenczewska-Madsen.

Når Regionshospitalet Viborg den 22. maj tager de første dele af det nye akutcenter i brug, skifter også indgangsnavne og oversigtskort for hele hospitalet. Derfor er det ekstra vigtigt, at patienterne fremover læser deres indkaldelsesbreve for nemmest muligt at finde frem til rette sted på hospitalet.

16-05-2019

Parkér på P4, benyt indgang C og tag den blå trappe/elevator til etage 4. Sådan kunne vejledningen lyde, når patienter og pårørende fremover skal guides godt på vej på Regionshospitalet Viborg.

Når hospitalet den 22. maj tager ny hovedindgang, forhal og dele af det nye akutcenter i brug, tager hospitalet nemlig samtidig hul på en ny finde vej-strategi, der skal gøre det nemmere for patienter og pårørende at finde vej til og rundt på hospitalet.

- Vi ved, at patienterne bliver unødigt utrygge og nervøse, hvis de har svært ved at finde frem, når de skal til undersøgelse eller behandling. Derfor vil vi gerne gøre det så nemt som muligt, så patienterne kan bruge kræfterne på at forholde sig til det, der skal ske sammen med vores læger og sygeplejersker, i stedet for på at finde vej, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Tal, bogstav og farve viser vej

Overordnet set går den nye finde vej-strategi ud på at guide patienterne fra punkt til punkt allerede i indkaldelsesbrevet, som alle patienter modtager, når de får en tid på hospitalet.

Her får patienterne anbefalet det mest oplagte parkeringsområde (benævnt med et tal), ligesom de får anvist den nærmeste indgang (benævnt med et bogstav) og trappe/elevator (markeret med en farve) til en given etage. Og først herefter skal patienterne orientere sig via skilte og pile mod den klinik eller det afsnit, hvor de har ærinde.

Undervejs kan patienterne samtidig orientere sig via store naturtapeter på væggene, som skal hjælpe genkendelighed og orientering på vej.

Fortsat gratis parkering til patienter og medarbejdere

For at matche de nye adgange rykker hospitalet samtidig rundt på parkeringsforholdene. Hovedreglen er fortsat, at du som patient eller pårørende må parkere på de fleste af hospitalets p-pladser i en time ad gangen. Har du behov for at parkere længere, kan du forlænge din parkering ved at registrere din bil i den afdeling, hvor du har ærinde.

Langt hovedparten af hospitalets patienter vil med fordel kunne parkere i parkeringshuset (P4) ved Banevejen eller parkeringskælderen (P3) på Heibergs Alle. Begge steder gælder reglen om 1 times parkering med mulighed for forlængelse.

Parkeringspladsen foran den nye hovedindgang er forbeholdt af- og pålæsning af patienter. Her er det kun tilladt at holde i 15 minutter - og den tidsbegrænsning kan ikke forlænges.

På alle hospitalets parkeringspladser er opsat nye skilte med reglerne for det pågældende område.

Også hospitalets medarbejdere vil fortsat kunne parkere gratis på udvalgte parkeringspladser. De nærmere detaljer for medarbejderparkering meldes ud via mail og intranet.