190709_Auditorium_10_1040px.jpg

RH Viborgs nye auditorium er midt i august klar til brug. Auditoriet giver bedre rammer til uddannelse, forskning og videndeling.

30-07-2019

Knap 200 gæster bliver der plads til, når RH Viborgs nye auditorium til august står klar til de første foredrag, konferencer og fremvisninger. Og forventningerne hos de potentielle brugere er store.

- Vi glæder os rigtig meget til at tage det nye auditorium i brug. Det bliver en kæmpe gevinst i forbindelse med større arrangementer og undervisningsseancer og giver et løft til hospitalets undervisnings- og forskningsmiljø, siger leder af HR Uddannelse Lone Geertsen Kolbæk.

Hun peger på, at auditoriet eksempelvis vil komme til at spille en rolle i forbindelse med arrangementer som Sundhedsfagligt Symposium og Forskningens Døgn.

Konferenceområde ved forhal

Det nye auditorium er indrettet på etage 2 i det nye akutcenter – med indgang lige ved siden af kiosken i forhallen.

Foran auditoriet er indrettet et bredt gangområde, som giver fornemmelsen af et egentligt konferenceområde med store vinduespartier ud mod en overdækket tagterrasse.

Inde i selve auditoriet er rummet beklædt med træpaneler i lyst douglas-gran og et bølgende loft, mens der på det skrånende gulv er opstillet stolerækker med plads til knap 200 gæster. Ved stolerækkerne er desuden strømstik og plads til bærbare computere på de smalle, faste borde.

Storskærm til præsentationer og live-streaming

Udstyrsmæssigt er rummet forsynet med storskærm med mulighed for at vise såvel simple præsentationer som mere avancerede live-streaminger. Sidstnævnte kan eksempelvis anvendes til undervisning i forbindelse med komplicerede operationer eller til at transmittere forelæsninger fra hospitalet andetsteds i landet.

- I en organisation med knap 2000 elever og studerende og en række forskningsaktive medarbejdere er det afgørende, at vi har gode fysiske rammer, som støtter op om netop forskning og uddannelse. Det får vi med det nye auditorium. Og samtidig vil auditoriet jo også gavne mulighederne for generel videndeling på tværs af afdelinger, matrikler og regioner, vurderer Lone Geertsen Kolbæk.

Det nye auditorium kan fra midt i august bookes via Pronestor-systemet til større arrangementer, foredrag og konferencer.