191112 Akutafdelingen flytter_A1_DSC9409_1040px.jpgAkutafdelingen på Regionshospitalet Viborg rykkede tirsdag morgen ind i hospitalets nye akutcenter. Flytningen betyder ny indgang til Skadestue og Lægevagt – og endnu bedre behandling til de akutte patienter. Fotos: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

Akutafdelingen har i dag taget imod de første patienter i de nye rammer på Regionshospitalet Viborg. Fremover skal patienter til Skadestue, Lægevagt og Akut Røntgen og Skanning gå via Indgang B, Heibergs Alle 5B med indkørsel fra Banevejen.

12-11-2019

Tirsdag klokken 9 blev dørene til Regionshospitalet Viborgs nye Akutafdeling slået op – og allerede få minutter senere ankom første patient med ambulance.

- Allerede ved første patient fik vi et tydeligt eksempel på værdien af de nye rammer. I løbet af blot 10 minutter var vores første traumepatient undersøgt, røntgenfotograferet og CT-skannet, så vi kunne få et overblik over skaderne. Det er et kæmpe løft for de akutte patienter, hvor hurtig og korrekt hjælp er afgørende, fortæller ledende overlæge på Akutafdelingen Jacob Stouby Mortensen.

I løbet af den første halve times tid modtog Akutafdelingen i alt fire akutte patienter til undersøgelse og behandling i de nye lokaler.

Flere års forberedelse
Med dagens åbning har Skadestue, Lægevagt, Akutafsnit 1 og Akut Røntgen og Skanning alle taget deres nye rammer i brug efter at have planlagt, indrettet og trænet intenst i de nye rammer.

- Dagen i dag er kulminationen på flere års forberedelse, så det er stort for os alle sammen. Heldigvis er det ind til videre går helt efter planen, og de nye rammer ser ud til at fungere rigtig godt, siger oversygeplejerske Trine Agerskov.

Hun sender en stor ros videre til de mange medarbejdere, som har hjulpet med forberedelser og flytning og nu tager imod patienterne med samme gejst og høje faglighed som vanligt.

Ny indgang til endnu bedre akut behandling
De nye rammer er skræddersyet til moderne undersøgelse og behandling af akutte patienter. Det betyder blandt andet, at traumepatienter med alvorlige skader ikke længere skal køres tværs gennem hospitalet for at blive røntgenfotograferet eller skannet – fremover kan det ske på eller ved traumestuerne, hvor også de forskellige lægefaglige ekspertiser bliver tilkaldt.

Samtidig betyder flytningen rent lavpraktisk, at patienterne fremover skal køre til Indgang B, Heibergs Alle 5B, når de skal til eksempelvis Skadestue eller Akut Røntgen og Skanning.

Ud over Skadestuen og Akut Røntgen og Skanning flyttede tirsdag også Lægevagten, som fra klokken 16 tager imod patienter i de nye rammer med indgang fra Indgang B. Samtidig er ambulancehallen flyttet, så de akutte ambulancer fremover skal ind i den nye ambulancehal på Gl. Århusvej/Ll. Sct. Mikkels Gade.

Torsdag den 14. november flytter resten af de akutte funktioner, når sengeafsnittet Akutafsnit 2 og Akutafsnit Børn og Unge (tidligere Børn og Unge Akutmodtagelse) rykker ind på etage 2 i det nye akutcenter.