Maria-Brinck-Krog.jpgMaria Brinck Krog bliver ny oversygeplejerske på Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg. Maria Brinck Krog kommer med 11 års erfaring som oversygeplejerske, senest fra Regionshospitalet Viborg.

04-04-2019

Center for Planlagt Kirurgi samler ortopædkirurgi, bedøvelse og intensiv behandling i samme center. Centeret rummer desuden smerteklinik og friklinik, som varetager særlige opgaver på områder med mange patienter, fx operationer for grå stær, åreknuder og sterilisation. Centeret har 610 ansatte, og som oversygeplejerske bliver Maria Brinck Krog en del af centerledelsen i Center for Planlagt Kirurgi sammen med ledende overlæge Peter Toft.

- Center for Planlagt Kirurgi er et helt særligt center med stor innovation og nogle af de mest effektive ortopædkirurgiske forløb i Danmark. Centeret har en stærk udviklings- og forskningsaktivitet og et meget engageret personale. Jeg glæder mig meget til at være med til at fortsætte den gode gænge, som centeret er inde i og videreudvikle Regionhospitalet Silkeborg, siger Maria Brinck Krog.

Erfaring fra Regionshospitalet Silkeborg

Maria Brinck Krog har tidligere været både afdelingssygeplejerske og oversygeplejerske på Regionshospitalet Silkeborg og kender derfor hospitalet indefra. Siden 2011 har Maria Brinck Krog været oversygeplejerske på Børn og Unge og siden 2014 også på Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Viborg. Hospitalerne i Viborg og Silkeborg er begge en del af Hospitalsenhed Midt, så den nye oversygeplejerske skifter stilling i egen organisation.

- Jeg har været utrolig glad for at samarbejde med ledelseskolleger og medarbejdere på Børn og Unge og Kvindesygdomme og Fødsler. Begge afdelinger er succesfulde, og personale og ledergrupper kan bære dem stærkt videre. Derfor har jeg nu grebet chancen for at blive en del af et af Hospitalsenhed Midts allerstørste og mest innovative centre, forklarer Maria Brinck Krog.

Erfaren og engageret leder

Maria Brinck Krogs mange år som leder var med til at gøre udslaget for ansættelsesudvalget.

- Maria er en meget erfaren og dygtig leder. Hun har fokus på de gode patientforløb, forskning og udvikling. Samtidig er hun er engageret i sit personale og brænder for det felt, hun er i, forklarer sygeplejefaglig direktør, Mette Fjord Nielsen, fra Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Silkeborg er en del af.

Maria Brinck Krog er 59 år og bor i Silkeborg med sin mand. Hun har to voksne børn.

Yderligere oplysninger:

Sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen, tlf. 2369 6641
Oversygeplejerske Maria Brinck Krog, tlf. 2462 1563

Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Hent pressemeddelelse; Maria Brinck Krog ny oversygeplejerske i Center for Planlagt Kirurgi (pdf)