Se fotogalleri nederst på siden. 

28-03-2019

Det var en glad og veloplagt finansminister Kristian Jensen, der ankom til Regionshospitalet Skive torsdag formiddag for at høre om hospitalets tværsektorielle arbejde med hjerterehabilitering.

Ministeren så og hørte her om, hvordan hospital og kommune arbejder sammen om genoptræning af hjertepatienter om genoptræning af hjertepatienter. Det betyder, at langt flere patienter deltager i genoptræningen, når de kan træne tæt i kommunalt regi tæt på eget hjem.

Senere tog finansministeren turen til Regionshospitalet Viborg, hvor han besøgte brystklinikken. Her blev han vist rundt og hørte om patienternes udredning, diagnosticering og kirurgisk behandling af brystkræft. Klinikken er den største afdeling i Jylland i forhold til optageområde

Regionsrådsformand Anders Kühnau deltog også i begge besøg sammen med afdelingsledelser og medarbejdere fra afdelingerne Hjertesygdomme, Røntgen og Skanning og Mave-, Tarm- og Brystkirurgi.

Ministeren stillede mange spørgsmål undervejs i begge besøg. Dialogen med sundhedspersonalet handlede blandt andet om samarbejde til andre enheder, rekruttering og kræftpakkeforløb.