26-04-2019

Fagligheden var i fokus, da forskningen blev vist frem på Hospitalsenhed Midts fire hospitaler i forbindelse med Forskningens Døgn torsdag den 25. april.

På hospitalerne i Viborg og Silkeborg var alle borgere inviteret til at kigge forbi og blive klogere på forskningen i sundhedsvæsenet og hospitalernes aktiviteter generelt i forbindelse med det landsdækkende arrangement Forskningens Døgn. Her kunne de besøgende få masser af viden, blive testet og studere hospitalerne på nærmeste hold.

Som noget nyt kunne de besøgende i år også deltage i en række foredrag og oplæg om forskningen på hospitalerne i Viborg og Silkeborg. Forskerne fortalte her borgerne om 18 aktuelle forskningsemner om sundhed, livsstil og behandling.

Både i Viborg og Silkeborg var det medarbejderne fra de enkelte specialer, der bemandede standene og stod for demonstrationer og rundvisninger.

På hospitalerne i Hammel og Skive foregik Forskningens Døgn i år anderledes end hidtil. På begge hospitaler var arrangementerne i år for inviterede gæster. I Skive var ungdomsuddannelserne i kommunen inviteret, mens der på Hammel Neurocenter blev afholdt et arrangement for inviterede fagprofessionelle med fokus på forskning i relation til patienter med erhvervet hjerneskade.

Se fotogalleri med billeder fra Forskningens Døgn på Hospitalsenhed Midts forskellige hospitaler nedenfor.

 

Fotograf: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.