190117 Indvielse af Trykfondens Familehus Hammel_63_1040px.jpg

Indlagte børn og unge på Hammel Neurocenter får besøg af H.K.H. Kronprinsessen, der mandag den 17. juni kommer og besøger TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter.

05.06.2019

I forbindelse med besøget får Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen en rundvisning i det nye familiehus, ligesom hun får lejlighed til at møde indlogerede familier og deres indlagte børn. Patienter, pårørende og personale glæder sig til det kongelige besøg og til at vise familiehuset frem.

Kronprinsessen skulle i januar have deltaget i indvielsen af TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter i sin egenskab af protektor for Hjerneskadeforeningen, men hun blev forhindret og besøger nu i stedet Hammel den 17. juni.

- Det er vi rigtigt glade for, og vi er stolte over, at Kronprinsessen prioriterer at besøge familiehuset, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Familien er med

- Familiehuset er en kæmpe gave til de kriseramte forældre og søskende, der har nære familiemedlemmer indlagt på neurocentret. Erfaringen viser, at det er vigtigt, at hele familien kan være med i forløbet. Derfor er det afgørende, at familien får fysiske rammer, der giver mulighed for at have et familieliv under indlæggelsesforløbet, siger oversygeplejerske Bente Dam på vegne af centerledelsen på Hammel Neurocenter.

Under besøget får H.K.H. Kronprinsessen præsenteret det nye familiehus, og hun får lejlighed til at møde indlagte børn og familier. 

600 m2 åndehul og hjemlig base

TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter fungerer som en hjemlig base for forældre og søskende til børn, der er indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning efter at have fået en hjerneskade. Et genoptræningsforløb efter en hjerneskade tager lang tid og varer oftest flere måneder.

Det nye 600 m2 store familiehus er en oase og et åndehul, som giver familierne bedre plads til at pleje familielivet og mulighed for leg, afslapning, motion, musik og lignende.

Plads til både privatliv og fællesskab

Familiehuset giver mulighed for, at de enkelte familier kan have lidt privatliv i husets otte lejligheder. De er hver på 25-30 m2, og rummer soveværelse, opholdsrum, badeværelse og terrasse.

Familiehuset har fælles køkken, opholdsstue og legerum, hvor familierne kan mødes og støtte hinanden. I centrum af huset er der anlagt en skærmet gårdhave, og udendørs er der legeplads og stillerum.

Tidligere samme dag besøger Kronprinsessen Aarhus Universitetshospital Psykiatrien.

Fakta om TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter

  • TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter er realiseret på baggrund af en donation fra TrygFonden på 25,5 mio. kr., Lions Club har doneret 300.000 kr. til møbler, mens Nine United-Fond har doneret 100.000 kr. til havemøbler.
  • Hammel Neurocenter har ansvar for driften af huset og har rekrutteret frivillige, der støtter familierne i huset.
  • Huset er bygget i samarbejde med C.C. Contractor, Cubo Arkitekter og Midtconsult.

Yderligere oplysninger

  • Regionsrådsformand Anders Kühnau (S), Region Midtjylland, tlf. 2360 2768
  • Oversygeplejerske Bente Dam, Regionshospitalet Hammel Neurocenter, tlf. 2213 4390

Foto

  • Billederne er fra indvielsen af TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter i januar 2019. Foto Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.