190808-HE-Midt-Køkken-_DSC1584_1040px.jpg

Et hospital kan kun fungere, hvis sengene bliver vasket og redt, teknikken repareret, og maden tilberedt. Derfor uddanner HE Midt hvert år også en række fagfolk, som kan andet end at behandle og pleje patienter. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Med 26 forskellige uddannelser og 1800 årlige elever og studerende er Hospitalsenhed Midt en af områdets helt store aktører, når det handler om at uddanne fremtidens arbejdskraft. På årets erhvervs- og uddannelsesmesse i Viborg slår organisationen et slag for nogle af hospitalets mere "usynlige" uddannelser.

11-09-2019


Elektrikere, kontorassistenter, rengøringsteknikere, industrioperatører og ernæringsassistenter...

Hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel uddanner langt mere end sygeplejersker og læger, og med rundt regnet 1800 elever og studerende om året fordelt på 26 forskellige uddannelser spiller Hospitalsenhed Midt en afgørende rolle, når det handler om at uddanne fremtidens medarbejdere til både sundhedsvæsenet og en lang række andre brancher.

- Udefra kan man måske godt få det indtryk, at vi primært beskæftiger og uddanner læger og sygeplejersker. Men faktum er, at der skal en lang række andre faggrupper til, for at få et hospital til at fungere – og derfor uddanner vi selvfølgelig også mange elever og studerende inden for de andre faggrupper, siger Lone Geertsen Kolbæk, der er leder af HR Uddannelse på Hospitalsenhed Midt.

Sammen med sine kolleger vil hun derfor stå klar til at fortælle om nogle af hospitalets mere ukendte uddannelser, når Viborg Erhvervs- og Uddannelsesmesse finder sted 18. september.

Sikrer egen fødekæde

For Hospitalsenhed Midt handler indsatsen med de mange elever og studerende blandt andet om at sikre, at der også fremover er udlært arbejdskraft, som kan løse alle hospitalernes opgaver.

- En stor del af de unge, vi uddanner, vender tilbage og får arbejde hos os, når de er færdige med deres uddannelse. På den måde er vi med til at sikre vores egen fødekæde. Derudover sender vi selvfølgelig også dygtige folk videre til andre hospitaler, kommuner eller private firmaer, som får gavn af alt det, de har lært hos os, fortæller Lone Geertsen Kolbæk.

Samtidig betyder den store andel af studerende og elever, at hospitalernes faste medarbejdere løbende får tilført ny inspiration og viden.

- Når der løbende kommer nye elever og studerende, bliver vi hele tiden bombarderet med den nyeste viden inden for de enkelte fag. Samtidig bliver vi udfordret med et evigt "hvorfor" og "kunne man ikke også...", når der jævnligt kommer nye øjne på dagligdagens arbejdsopgaver – og det er rigtig sundt for en stor organisation som vores, vurderer Lone Geertsen Kolbæk.

På hospitalet gør man en forskel

Selv om Hospitalsenhed Midt allerede i dag tager imod mange elever og studerende, vil antallet stige i de kommende år i takt med de politiske beslutninger om at skrue op for uddannelserne inden for netop sundhedssektoren. Blandt andet derfor er det helt afgørende, at hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel også fremover kan tiltrække unge studerende og elever inden for alle faggrupper.

- Vi ved, at der er rift om de unge. Derfor arbejder vi løbende med at sikre, at vi giver vores elever og studerende en rigtig god oplevelse og en super god uddannelse, når de er hos os. Heldigvis oplever vi fortsat, at muligheden for at arbejde med mennesker og være med til at gøre en stor forskel tiltrækker og motiverer en stor del af de unge – og det må man jo sig, at vi virkelig kan tilbyde på et hospital, siger Lone Geertsen Kolbæk.

For hver eneste faggruppe på hospitalet er nemlig med til at gøre en forskel for patienter og pårørende, understreger uddannelses-lederen, som på Viborg Erhvervs- og Uddannelsesmesse vil give de unge et indblik i nogle af hospitalets uddannelser inden for mad, service og teknik.

- Som læge eller sygeplejerske er du jo afgørende for patienten. Men det er du også, hvis du gør operationsstuen ren, laver nærende mad til patienterne eller er den elektriker, der er med til at sikre, at udstyret virker. Hospitalet kan ganske enkelt ikke fungere uden teknikere og servicefolk, pointerer Lone Geertsen Kolbæk.

  190808-Servicecentret_DSC1769_1040px.jpg

 

190821-Teknisk-Afsnit_DSC3299_1040px.jpg