Initiativprisen.jpg

Foto: Rune Borre-Jensen
Anni Bastrup Jensen, Kirsten Lynderup og Betina Lodberg Jensen modtog på vegne af Medicinsk Afsnit 2 på Regionshospitalet Viborg og hjemmesygeplejerskerne i Skive og Viborg Region Midtjyllands Initiativpris for et forbilledligt samarbejde om KOLpatienter.

Region Midtjylland har netop givet Initiativprisen 2019 til Medicinsk Afsnit 2 på Regionshospitalet Viborg og hjemmesygeplejerskerne i Skive og Viborg for forbilledligt samarbejde om KOL-patienter.

04-09-2019

Region Midtjyllands Initiativpris går i år til Medicinsk Afsnit 2 på Regionshospitalet Viborg og hjemmeplejen i Skive og Viborg Kommuner, der sammen har udviklet "KOL-behandlingsplanen".

KOL-behandlingsplanen er en individuel plan for KOL-patienter, der af kognitive årsager ikke kan stå for egen behandling eller reagere, når de første symptomer på forværring viser sig.

KOL-behandlingsplanen tager udgangspunkt i hver enkelt patients situation - for eksempel hvad de første typiske tegn på forværring af sygdommen er for patienten. Patientens lungestatus bliver vurderet ud fra KOL-behandlingsplanen en gang om ugen, og hjemmesygeplejersken kan hurtigt sætte behandling i gang, hvis patientens sygdom forværres.

- KOL-behandlingsplanen vinder Initiativprisen, fordi det er en
beundringsværdig løsning, der tager hånd om og skaber direkte
værdi for patienterne. Løsningen skaber samtidig sammenhæng i
sundhedsvæsnet og værdi på tværs af sektorer. Der er tale om en
eksemplarisk fælles indsats på tværs af fagligheder og sektorer, siger
regionsråds- og priskomitémedlem Annette Roed (S) om den
prisvindende løsning.

Fakta om prisen
Initiativprisen gives til en person eller afdeling, som har skabt en ny løsning, der giver værdi for borgerne, skaber sammenhæng, skaber bedre kvalitet og viser vilje, mod og engagement blandt medarbejdere og ledere.

Priskomiteen består af regionsrådsmedlemmerne:
Annette Roed (S)
Dorte West (V)
Nicolaj Bang (C)
Mette Valbjørn (S)
Lone Langballe (DF)

Se mere på www.pris.rm.dk