190401_Kirurgi-på-RH-Viborg_web.jpg

Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Kirurgi er navnet på den nye afdeling, som fra 1. april samler Karkirurgi og Mave-, Tarmkirurgi og Brystkirurgi i én fælles afdeling med aktiviteter på regionshospitalerne i Viborg og Silkeborg.

02-04-2019

Den nye afdeling er en udløber af Region Midtjyllands budgetforlig fra september og rummer blandt andet endovaskulære behandlinger, karkirurgisk forskning, Sårcenter, fedmeoperationer og behandling af brystkræft og tarmkræft.

- Vi har en række spydspidsfunktioner, som bliver en væsentlig del af den nye samlede afdeling. Samtidig vil vi gerne være kendt som en afdeling, der tør tænke nyt og udvikle nye metoder og behandlinger inden for de enkelte specialer, fortæller ledende overlæge Einar Pahle om den samlede afdeling.

Senge, kliniker og forskning

Den nye afdeling rummer i alt tre sengeafsnit for henholdsvis karkirurgi, mave-/brystkirurgi og tarmkirurgi, ligesom den favner Brystklinik, Mave- og Tarmkirurgisk Klinik, Stomi-Klinik, Karkirurgisk Klinik og Sårcenter på Regionshospitalet Viborg samt det lægelige ansvar for behandlingen i Klinik for Åreknuder på Regionshospitalet Silkeborg.

Hertil kommer de forskningsmæssige aktiviteter inden for karkirurgi og mave-, tarm- og brystkirurgi.

Hovedparten af afdelingens aktiviteter er samlet i Viborg, hvor også afdelingsledelsen er placeret.

Klar til flytninger i 2019

Oversygeplejerske Helle Skytte lægger ikke skjul på, at de to fusionerede afdelinger på en række fronter er forskellige – både i forhold til opgaver, patienter og kultur. Fælles for alle medarbejdere er til gengæld et ønske om at give patienterne den bedst mulige behandling inden for de "bløde" kirurgiske specialer.

- Når man fusionerer to afdelinger, er udfordringen selvfølgelig altid at få skabt en ny fælles kultur og identitet. Det bliver det også for os i Kirurgi. Derfor glæder vi os over, at vi i løbet af året skal flytte ind i det nye akutcenter, hvor vi får mulighed for at begynde på en frisk i rammer, som fra begyndelsen er vores fælles rammer, siger oversygeplejerske Helle Skytte.

Mave- og Tarmkirurgisk Klinik er sammen med de karkirurgiske læger blandt de første, der flytter ind i det nye akutcenter den 22. maj. Til november følger så Mavekirurgisk Afsnit og Karkirurgisk Afsnit, mens Tarmkirurgisk Afsnit flytter til samme etage i det eksisterende hospital.