Silkeborg.jpg

Arkivfoto fra Regionshospitalet Silkeborg

Hospitalsenhed Midts hospitaler i Viborg og Silkeborg byder alle interesserede indenfor til Forskningens Døgn torsdag den 25. april 2019.

12-04-2019

Alle borgere er velkommen til at kigge forbi hospitalet i Viborg og Silkeborg og blive klogere på forskningen i sundhedsvæsenet og hospitalernes aktiviteter generelt i forbindelse med det landsdækkende arrangement Forskningens Døgn.

Sover du godt, eller snorker du som en bjørn? Er du en slapsvans, eller har du styrke i hænderne? Hvordan ser en ambulance ud indeni? Og hvad med en operationsstue? Hvordan opdager man demens tidligt i forløbet?

Få svar på alverdens spørgsmål og få målt blodsukker, blodtryk, lungekapacitet og meget, meget andet, når der er oplevelser og aktiviteter på hospitalerne i Viborg og Silkeborg torsdag den 25. april.

- Forskning er afgørende for udviklingen af vores hospitaler og vores sundhedsvæsen, og derfor er det et område, som vi prioriterer højt. Forskning er med til at dokumentere, hvordan sygdomme bedst behandles. På den måde skaber forskning værdifuld viden til gavn for alle borgere, forklarer lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen fra Hospitalsenhed Midt.

Nyt tiltag i år: Foredrag og oplæg på programmet

Som noget nyt kan man i år deltage i en række foredrag og oplæg om forskningen på hospitalerne i Viborg og Silkeborg. Forskerne vil her fortælle borgerne om 18 aktuelle forskningsemner om sundhed, livsstil og behandling.

Derudover er der igen i år aktiviteter for besøgende i alle aldre. Børn kan bygge hospitaler i LEGO, tage bamsen med på bamsehospital, komme med ind i en ambulance eller på en operationsstue. For de lidt ældre er der mulighed for at blive testet og få ny viden og gode råd om alt fra søvn, hovedpine, kost, blodtryk og meget andet.

- Vi håber, at rigtig mange har lyst til at komme forbi vores hospitaler i Viborg og Silkeborg og blive klogere på vores forskning og aktiviteter. Forskningens Døgn er en festdag, hvor vores fornemmeste opgave er at tage imod borgerne og fortælle om, hvad vi laver på vores hospitaler, siger Mette Fjord Nielsen, sygeplejefaglig direktør på Hospitalsenhed Midt.

Både i Viborg og Silkeborg er det medarbejderne fra de enkelte specialer, der bemander standene og står for demonstrationer og rundvisninger. Åbningstiderne er som følger:

  • Regionshospitalet Viborg – kl. 16.00-19.00
  • Regionshospitalet Silkeborg – kl. 16.00-19.00

På HE Midts hospitaler i Hammel og Skive foregår Forskningens Døgn i år anderledes end hidtil. På begge hospitaler er arrangementerne i forbindelse med Forskningens Døgn i år for inviterede gæster. I Skive er ungdomsuddannelserne i kommunen inviteret, mens der på Hammel Neurocenter afholdes et arrangement for inviterede fagprofessionelle med fokus på forskning i relation til patienter med erhvervet hjerneskade.

Detaljeret program med aktiviteter, udstillinger og boder for hospitalerne kan ses på www.hospitalsenhedmidt.dk/forsk 

Viborg.jpgArkivfoto fra Regionshospitalet Viborg