foto: Agata Lenczewska-Madsen

02-05-2019

Anne Bendix Andersen tiltræder den 1. juni 2019 i stillingen som forskningskvalificeret underviser i en delt stilling mellem VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Viborg og Center for Forskning i Klinisk Sygepleje (CFKS), Hospitalsenhed Midt. Anne Bendix Andersen afløser Vibeke Lorentzen, som har valgt at gå på pension. Vibeke Lorentzen har siddet i stillingen siden centrets oprettelse i 2005.

Anne Bendix Andersen har været tilknyttet CFKS siden centrets etablering i 2005 og har været ansat på Regionshospitalet Viborg i 25 år. Hun har siden oprettelsen af CFKS været aktiv i centrets arbejde med at fremme samarbejdet mellem klinisk praksis, forskning og uddannelse. Hun har igennem hele sin karriere været engageret i undervisning, vejledning, forskning og udvikling af sygeplejefaget.


Anne Bendix Andersen er 50 år og blev uddannet som sygeplejerske i 1994. Derudover har hun en masteruddannelse i Health Science fra Deakin University, Australien, samt en ph.d.-grad fra Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed, med i sin bagage. Hun er desuden formand for Sygeplejeetisk Råd.


Anne Bendix Andersen bor i Viborg sammen med sin mand og har to voksne børn.