191101-Kåre-Severinsen-VCR_DSC8891_intranet-forside.jpg

Foto: Agata Lenczewska-Madsen

1. november tiltrådte Kåre Severinsen som klinikchef for Vestdansk Center for Rygmarvsskade, og han overtog dermed det lægefaglige ansvar for det højt specialiserede center for neurorehabilitering af rygmarvsskadede patienter fra Jylland og Fyn.

07-11-2019

Hospitalsenhed Midt har ansat Kåre Severinsen som klinikchef for Vestdansk Center for Rygmarvsskade i Viborg.

- Jeg ser Vestdansk Center for Rygmarvsskade som en spændende og udfordrende mulighed for at arbejde videre med mine interesser inden for neurorehabilitering, og jeg tror på, at jeg med mine kompetencer og faglige profil kan bidrage til den fremtidige udvikling af centret. Min tilgang til neurorehabilitering er tværfaglig med en erkendelse af, at der i et komplekst felt er behov for højt specialiserede aktører med forskellig faglig baggrund for at sikre de bedst mulige patientforløb, fortæller den nye klinikchef.

Kåre Severinsen er 42 år. Han blev speciallæge i neurologi i 2017 og kommer fra en stilling som afdelingslæge på Neurologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Her har han haft ansvaret for implementering og varetagelse af kontrolforløb for patienter med hjernetumor samt en række centrale udviklingsprojekter. Tidligere har han arbejdet med neurorehabilitering på Hammel Neurocenter i Region Midtjylland og på Brønderslev Rehabiliteringscenter i Region Nordjylland.

- Vestdansk Center for Rygmarvsskade er en vigtig del af hele det store neurorehabiliteringsområde, som sammen med Hammel Neurocenter er en meget vigtig del af Hospitalsenhed Midt. Derfor er vi glade for, at Kåre har sagt ja til at være klinikchef. Det tegner godt for fremtiden, siger Claus Brøckner Nielsen, lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt.

I Neurologi, som Vestdansk Center for Rygmarvsskade organisatorisk hører ind under, er der også stor tilfredshed med ansættelsen af den nye klinikchef.

- Neurorehabiliteringen har været en gennemgående rød tråd i Kåres lægeliv, og han har lavet sin Ph.d.-afhandling inden for neurorehabilitering på Hammel Neurocenter. Han har også gennemført Region Midtjyllands lederudviklingskursus for afdelingslæger (LEAF), siger Lene Rosendahl, ledende overlæge på Neurologi.

Vestdansk Center for Rygmarvsskade er det ene af Danmarks to højt specialiserede rehabiliteringscentre for patienter, der er lammet fra halsen eller fra hoften og nedefter på grund af skade på rygmarven. Skaden kan være opstået efter en ulykke eller som følge af sygdom, og patienterne er typisk indlagt i op til et halvt år til rehabilitering.

Kåre Severinsen bor i Randers med sin kone. Sammen har de fire børn.


Fakta om Vestdansk Center for Rygmarvsskade (VCR)

  • VCR på Regionshospitalet Viborg varetager højt specialiseret neurorehabilitering af patienter med rygmarvsskade. Skaden har lammet patienterne helt eller delvist – enten fra halsen (tetraplegi) eller fra brystet (paraplegi) og nedefter. Skaden kan være opstået efter en ulykke eller som følge af sygdom.
  • VCR har 35 rehabiliteringspladser for indlagte patienter og råder desuden over fire senge på Regionshospitalet Viborgs patienthotel til patienter i kortere rehabiliteringsophold. Patienter tilbydes livslang opfølgning i centrets klinik.
  • I Danmark er der to højt specialiserede rehabiliteringscentre for patienter med rygmarvsskade. VCR i Viborg modtager patienter fra hele Jylland og Fyn. Rygmarvsskadede patienter fra Østdanmark rehabiliteres på Afdeling for Rygmarvsskader i Hornbæk.

Yderligere oplysninger:
Claus Brøckner, lægefaglig direktør, Hospitalsenhed Midt. Tlf.: 7844 1003.

Lene Rosendahl, ledende overlæge, Neurologi, Hospitalsenhed Midt. Tlf.: 7844 6002.

Kåre Severinsen, Klinikchef, VCR. Tlf.: 7844 6169

 

Foto:

Vedhæftede foto må anvendes til omtale af indholdet i denne pressemeddelelse mod kreditering af fotograf Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt. Billedet må i henhold til GDPR ikke arkiveres.